Már itt a legelején leszögezem, hogy egyáltalán nem szoktam nézni rajzfilmsorozatokat. Nem, mert inkább nézek fantasyt, drámát vagy comedyt, de élőszereplősöket. Viszont most itt egy rajzfilmsorozat, amit tuti nézni fogok heti rendszerességgel. Ez pedig az Ultimate Spider-Man.

Belekezdtem, mert maga a téma érdekel, tehát a Pókember. És nagyon örültem a fejemnek, mikor végignéztem a pilot epizódját, mely az 1.01 - Great Power címre hallgat. A történteket már úgy látjuk, hogy Peter Parker egy éve a Pókember. Még középiskolába jár, feltűnnek barátai, úgy mint Mary Jane Watson vagy Harry Osborn. Az is tetszett, hogy behozták rögtön az elején Harry gonosz apját, Norman Osbornt, aki később valószínűleg Pókember ellenségéve, Green Goblinná válik.

Maga a történet is tetszik, az egész tálalása és ami rávett arra, hogy folytassam a sorozatot, az Pókember humora. Egyszerűen olyan egysorosokat nyom Póki, hogy néha csak nézek. A fene gondolta volna, hogy egy ilyen rajzfilmsorozaton is lehet röhögni. És egy újfajta "nézet", vagy nem is tudom, hogy minek hívjam ezt, az is tetszik. Néha Peter vagy Pókember megállítja a képet és ekkor közli gondolatait. Nem sok helyen láttam ezt eddig, ahogyan azt sem, milyen beteg módon ábrázolják néha Póki elméleteit. Semmi rosszra ne tessék gondolni, a pilotban csak elég viccesen mutatták meg, hogyan próbálta elkapni Pókember a Csapdászt, aki a Rémes Négyes tagja.
Mivel Pókember, többek között már nem az Amazing, hanem az Ultimate tagja a S.H.I.E.L.D.-nek, így számíthatunk Nick Fury felbukkanására is. Megkeresi Pókembert azzal, hogy csatlakozzon hozzájuk, hogy tökéletessé képezzék. Peter csak a rész végén dönt, de végül igent mond. Érdekes lesz látni ezt a szálat is.
Összeségében én nagyon jól szórakoztam ezen az epizódon, de szerintem a többi is hozza majd ezt a szintet. A humor is főszerepet játszik, de nem csak emiatt érdemes elkezdeni. Sajnáltam is, mikor a 22. percnél vége lett, de nem várhatunk hosszabb időtartamat egy rajzfilmsorozat epizódjánál. Szóval én simán adok egy 8/10 pontot neki, bár hajlottam a 9 felé is, de nem akarom, hogy azt higgyétek, túlságosan elfogult vagyok vele kapcsolatban.