2012 július 29, vasárnap

Nemsokára Angliában forgatják a Thor 2. részét

Nemsokára elkezdik forgatni a Thor: The Dark World című filmet Angliában és a produkciós iroda küldött egy levelet a Bourne Wood körzet lakosai irányába, hogy a Thursday Mourning (ez a film jelenlegi címe, amíg dolgoznak vele) a következő hónapokban birtokba venné ezt a területet. Augusztus és szeptember között fognak itt forgatni. A levélben pedig ez állt:

"Azzal a szándékkal írunk Önöknek, hogy az elkövetkezendő hónapokban birtokba vennénk a Bourne Wood nevű területet. A Thursday Mourning a munkacíme ennek a képregényadaptációnak, s itt egy másik fiktív birodalmat jelenítenénk meg.

Létrehoznánk egy fiktív falvat ebben a fiktív birodalomban, ahol a falu lakosai jurtákban laknak, s korabeli ruhákat hordanak. Itt zajlana le egy csata a két királyság között, s véget is ér, mikor megérkezik a nap hőse, Thor. A forgatás jelentős mennyiségű kaszkadőrjelenetet és speciális effektusokat tartalmaz, így 07:00-től 19:00-ig tartana.

A leggyakrabban használt területekre az emberek a cég által támogatott autókkal érkeznek meg, még a hajnali órákban, s ez összesen 300 embert takar. Ők a sminkért és a jelmezekért felelősek."

Érdekességképpen csak annyit, hogy a Bourne Wood szolgált forgatási helyszínül a Gladiator, a The Golden Compass, a Harry Potter And The Half-Blood Prince, a Robin Hood, a Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 és Part 2, a Captain America: The First Avenger, a Sherlock Holmes: A Game of Shadows, a Dark Shadows, a Snow White and the Huntsman és a Jack the Giant Killer című filmeknél. Szóval ismerős lehet majd a helyszín, mikor megnézzük 2013. november 8-án a mozikban (ez csak az amerikai premier dátuma).

2012 július 13, péntek

Mégsem Mads Mikkelsen lesz a Thor 2 főgonosza

Tavaly november végén kapott olyan hír szárnyra, hogy Mads Mikkelsen fogja alakítani a Thor 2 című film főgonoszát. És ahogyan a Zoomin Movies értesült, mégsem tudja elvállalni a szerepet a színész.

Nemsokkal a hír (pletyka) után kapta meg az NBC nevű csatorna Hannibal című sorozatának főszerepét, ő fogja alakítani ugyanis magát Hannibal Lectert. A Marvel Studios augusztusban kezdi el a Thor 2 munkálatait, s ez eltart még egy jó pár hónapig.

Viszont azt már tudjuk, hogy visszatér Thor (Chris Hemsworth), Loki (Tom Hiddleston), Odin (Anthony Hopkins) és Jane (Natalie Portman), akivel folytatódik Thor szerelmi szála. Aki a filmet rendezi, nem más, mint Alan Taylor, a Game of Thrones (Trónok harca) rendezője, tehát minőségi folytatásra számíthatunk. Abszolút jó kezekben van. Elég messze van még a premier, mert Amerikában csak 2013. november 15-én debütál. Egyébként én sajnálom, hogy nemet mondott, tipikus gonosz feje van a dán színésznek.

2012 június 9, szombat

Thor 2 | Új színész Fandral szerepére

Nemsokára hozzálátnak a Thor 2 című film munkálataihoz, viszont Joshua Dallas nem fog visszatérni Fandral, a Three Warriors egyikének szerepében a folytatásban, hiszen ő a Once Upon a Time című sorozattal foglalatoskodik.

Így Chris Hemsworth, mint Thor és Tom Hiddleston, mint Loki már harmadjára fogják alakítani adott karakterüket. Natalie Portman, Jaimie Alexander és Idris Elba is leszerződtek az Alan Taylor által rendezett folytatásra, így nagyjából visszakapjuk azt a stábot, akiket megismertünk az első részben.

Érdekességképpen jegyezném csak meg, hogy eredetileg Stuart Townsend játszotta volna Fandral szerepét, de az utolsó pillanatban, kavarodások közepette Joshua Dallas kapta meg a szerepet.

Nagyon úgy néz ki, hogy a Chuck című sorozatból ismert Zachary Levi veszi át majd a helyét, ugyanis a tárgyalások megkezdődtek ezzel kapcsolatban.

2012 június 1, péntek

Új premierdátumot kapott a Thor 2 és a The Lone Ranger

Walt Disney Pictures beiktatott egy kis változást kettő, 2013-ban debütáló filmjének premierdátumával kapcsolatban. A The Lone Ranger, Johnny Depp főszereplésével 2012. május 31.-e helyett július 3-án fog érkezni, míg a Thor 2 egy héttel hamarabb, a november 15-i premier helyett 2013. november 8-án. Így az utóbbi film hamarabb fog nyitni, mint a The Hunger Games: Catching Fire (egyébként is; premier: 2013. november 22.) című alkotás .

A Thor 2-nek pedig így "fel kell vennie a versenyt" a One Direction című együttes koncertfilmjével, bár nem hiszem, hogy itt egyáltalán versenyről lenne szó. Magyarul rekordokat fog dönteni a Thor 2 a bevételeivel.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás