2012 július 1, vasárnap

The Vampire Diaries | Infók a 4.01-ről és a 4.02-ről

A sorozat 4. évadának 1. részében érkezik egy új szereplő, Pastor Young. Az ő lánya April Young, a 4. évad 2. epizódjának elején fog feltűnni. Pastor gyűlöli a vámpírokat, s megfenyegeti Mereditht, hogy le fogja őt leplezni a páciensei előtt, amiért vámpírvérrel gyógyítja a betegeit. Pastor elkapja Damont, csaliként használva, hogy ő pedig Stefant kapja el. April Young apja temetésére érkezik vissza a városba.

A Connor Owens nevű karakter is szintén a 4. évad 2. részében fog feltűnni először. A fiú mutat Damonnek egy mappát, tele feljegyzésekkel, ami az ő birtokában volt, aztán megfenyegeti az idősebb Salvatoret. Tyler és Connor pedig olyasvalami miat veszekednek, amit mindketten akarnak (egy átok kiváltása és egy kő miatt is folyik a vita).

2012 május 4, péntek

Előzetesek (4): The Vampire Diaries

Eléggé shockin' epizóddal rukkolt elő ezen a héten a The Vampire Diaries (Vámpírnaplók), gondolok itt egy bizonyos szereplő halálára. De tényleg végleg meghalt? A lényeg, hogy jövő héten finálé, szóval itt a 3.22 - The Departed bővített előzetese. Rajongók, a videó rejt néhány meglepetést.

2012 április 20, péntek

Előzetesek (2): The Vampire Diaries

Milyen jó epizódot láthattunk ma, gondolok itt a The Vampire Diaries (Vámpírnaplók) nevű sorozatra. A baj csak az, hogy 3 epizód maradt hátra, május 10-én érkezik a finálé, melyben véres, erőszakos és izgalmas dolgok fognak történni. Addig is nézzétek meg a 3.20 - Do Not Go Gentle előzetesét.

2012 március 28, szerda

Sneak Peek (1): The Vampire Diaries

Csütörtök este debütál a The Vampire Diaries (Vámpírnaplók) vadiúj epizódja, a 3.18 - The Murder of One. Egy elég érdekes részletet ragadtak ki, mely majdnem egy perces. Reménykedjünk benne, hogy ehhez hasonló és ennél érdekesebb jeleneteket is tartalmazni fog majd az epizód. Igazán ráférne már a gyenge epizódok után.

2012 március 10, szombat

Sneak Peek (1): The Vampire Diaries

Jövő héten csütörtökön, március 15-én jön a The Vampire Diaries (Vámpírnaplók) a legújabb epizódjával, mely a 3.16 - 1912 címre hallgat. Érdemes megnézni ezt a másfél perces sneak peeket (részletet), mert maga a rész is érdekes lesz, méghozzá tele csomó flashbackkel.

2012 március 8, csütörtök

The Vampire Diaries | 3.18 - The Murder of One - Hivatalos epizódismertető

AZ ÁTKOZOTTAK MEGMENTŐJE - Stefan és Damon minden erejükkel a legújabb projektükre koncentrálnak, ami közelebbi viszi őket Klaus elpusztításához, s gyorsan be is avatják tervükbe Elena-t, Caroline-t és Matt-et. Miután Klaus megfenyeget valakit, aki közel áll Bonnie-hoz, a lánynak nincs más választása és dolgoznia kell a gonosz Klausnak. Eközben Klaus és Rebekah egy tökéletes indokkal állnak Finn elé, hogy meggyőzzék, csatlakozzon hozzájuk, ám Rebekah egy brutális módszerrel akar bosszút állni Damon-ön. Stefan érzelmi zűrzavara egy hatalmas összecsapást eredményez Klaus-szal, majd később egy szívbemarkoló jelenetet Elenával.

2012 február 17, péntek

Előzetesek (1): The Vampire Diaries

Nem annyira sokat mondó előzetest kapott a The Vampire Diaries (Vámpírnaplók) március 15-én levetítésre kerülő, 3.16 - 1912 nevű epizódja. De tényleg, ennél sokkal jobbak szoktak lenni.

2012 február 1, szerda

Előzetesek (1): The Vampire Diaries

Kicsit botrány szagot érzek, ugyanis a The Vampire Diaries (Vámpírnaplók) jövő heti epizódjának, a 3.14 - Dangerous Liaisonsnak került ki a bővített előzetese, ami nem is lenne gond, ha nem a 13. epizód előtt került volna ki, valamint ha nem tartalmazna óriási spoilert. Úgy tessék megnézni, hogy ebben kiderül, ki van a 4., zárt koporsóban.

2012 január 20, péntek

Előzetesek (1): The Vampire Diaries

A The Vampire Diaries (Vámpírnaplók) készítői aztán tudják, hogyan vigyenek bele csavart a sorozatba. Elég csak megnézni a 12. epizódot, s megértitek, miről beszélek. Vagy nézzétek meg most a 3.13 - Bringing Out The Dead nevű epizódjának rövid előzetesét.

2012 január 19, csütörtök

The Vampire Diaries | 3.14 - Dangerous Liasons - Szinopszis

EGY ELVARÁZSOLT ESTE - Elena meglepődik, mikor kap egy meghívót egy közelgő bálra, de mikor Damon és Stefan meghallja, hogy ezt Klaus birtokán rendezik meg, mindketten ragaszkodnak ahhoz, hogy elkísérjék a lányt. Caroline és Matt szintén váratlan csodálóktól kapnak meghívást a bálra. Az elegáns partin Elena egy elborzasztó tervről szerez tudomást, ami sokak halálához vezethet, de a lány nem tudja, kiben bízhat meg és kinek mondhatja el ezt az új információt. Caroline felfedezi Klaus olyan oldalát, melyet senki se gyanított volna. Végül, az erőszakkal és összetört reményekkel teli este után Damon úgy gondolja, keres egy új utat a reményhez.

2012 január 11, szerda

Előzetesek (1): The Vampire Diaries

Jöjjön most egy kanadai előzetes a The Vampire Diaries (Vámpírnaplók) című sorozat 3.11 - Our Town nevű epizódjához, mely elég érdekesre sikeredett. Már annak persze, aki követi az eseményeket. IMDb-n pedig egy erős 8/10-est tudhat magáénak.

2012 január 8, vasárnap

Kritika | The Vampire Diaries - Visszatérés a 10. epizóddal

És végre visszatért a héten a The CW képernyőjére a sikersorozata, a The Vampire Diaries (Vámpírnaplók). Eléggé erős befejezést kaptunk, s én egy ilyesmi fajta visszatérésre számítottam. Sajnos nem ez történt. Na de hogy miért is, az lejjebb kivesézném.

Fontos kérdés, hogy hogy is fejeződött be a sorozat 3. évada a téli szünet előtt? A rész, mely a Homecoming címet viselte, nagyon izgalmas volt, tele csavarokkal. Meghalt Mikael, az Eredetiek apja, aki végezni akart nevelt fiával, Klausszal. De - köszönhetően a sok csavarnak - a tervbe hiba csúszott, mikor Stefan megmentette Klaus életét. Ezzel persze mentette Damonét is, így viszont meghalt Mikael. Elpusztult a fegyver, amivel meg lehetett volna ölni Klaust.

És érdekes felvezetést kapott a 10., visszatérő epizód. Rögtön Bonnieval kezdődik, amint a boszorkányház felé sétál, oda, ahol újraélesztette Jeremyt, valamint ahol összegyűjtötte a 100 boszorkány erejét Klaus megöléséhez. Fontos itt az utolsó mondat, mivel az volt az első mód a hibrid kivégzésére. A második a fehér tölgyből faragott karó, és... itt jönne a harmadik mód? Bonnie álmában (amit én inkább jövőképnek tekintek) kinyit a bosziházban egy koporsót, melyben Klaus fekszik. Na de karó sehol. Viszont a két kezén körbetekerve a nyaklánc, mely anno Eredeti Mamáé, Estheré volt. Ezzel lehet megölni a fiát? Ki tudja? Mindenesetre ez remek húzás volt, akármi is legyen belőle.


Aztán érdemes beszélni a Jeremy szálról is, mivel mintha ez az epizód inkább a fiú köré épült volna, nem annyira a hibridek, vagy Klaus köré. Jeremy megint változáson esett át, a fene számolja, hogy hányadikon. Most megint egy hanyag, idióta gyerek lett, aki nem dolgozik, nem tanul, valamint az ellenséggel cimborál, sőt, Klaus igézésére még kocsi elé is kiáll, persze Alaric közbelép, csak Jeremy helyett őt üti el az autó. A gyűrűje meg meghibásodott. Aggódni nem kell, túlélte, de valószínűleg az inkább Damon vérének köszönhető. Tylert pedig simán nevezném már ellenségnek, mert az a beteges elképzelése, hogy mindenben követni kell Klaust... nevetséges. Ez el lett túlozva. Aztán Jeremy 16 évesen Alaric íjával lövöldöz, persze megmenti nővérét Klaus egyik hibridétől, de utána levágja a csávó fejét egy hentesbárddal. Én már itt sejtettem, hogy ezért kap valamit a fiú. Elena megkéri Damont, hogy ültesse el a fiú agyában, el kell mennie a városból. Alaric pedig teljes mértékben egyet ért, én pedig ővele. Nem lett volna baj, ha teljesen kiírják a kiskölyköt, de még így is jobb, hogy egy ideig nem kell nézni a savanyú képét.
Damon és Stefan, valamint Klaus. Beszélhetnénk itt három különböző emberről, de mégis úgy érzem, hogy Damon és Stefan megint összefog, mégpedig Klaus ellen. Eddig is végezni akart mindkét Salvatore fiú a hibriddel, de talán könnyebben megy majd az egész, ha együtt dolgoznak. Kiderül, hogy Stefan csak mentette bátyja életét, mire az említett nem reagál túl jól. Egy kicsit megsértődik. Stefan a koporsókat ellopta még a 9. epizód végén, mivel Klaus is elvett tőle mindent, ami fontos volt számára. A fiú elrejti a bosziházban őket, ahol a 100 boszorkány segített elrejteni. Mégis, egyedül Bonnie képes megoldást találni arra, hogyan nyithatják fel. De mi volt ez a mondat Stefantól? "Csak egy van nyitva. Próbáltam a többit is, de azokat nem lehet." Na de ki van abban, amit ki lehet nyitni? Szintén piros pont jár. Rebekah pedig megint meghalt, mivel Elena alkut kötött Klausszal, hogy visszaadja a lányt, ha a hibrid békén hagyja az öccsét. De úgy látszik Klaus még mindig arra hajt, hogy egy napon mindenkit feléleszt a családjából. Már csak vissza kéne szerezni a koporsókat. Aztán remek záróként megkapjuk a várva várt Damon-Elena csókot, Damon pedig szarik rá, hogy bűntudatot kell-e emiatt éreznie vagy sem. Tök laza, nekem tetszett.
Voltak azért gyengébb pillanatok is az epizódban, én egy sokkal erősebb visszatérésre számítottam. Megnéztem direkt kétszer is, de annyira nem volt jó, mint egy 8. vagy egy 9. epizód. Persze biztos azért van, mert megint kell várni pár epizódot, hogy beinduljon a szerkezet. Szóval én erre jó indulattal adok egy 7/10-t, de még így is a kedvenc sorozatomról beszélünk. Reméljük a 11. epizód már sokkal több izgalommal lep meg minket.

2012 január 4, szerda

The Vampire Diaries | Új karakterfotók

Vadiúj karakterfotók érkeztek a The Vampire Diaries (Vámpírnaplók) című sorozat 3. évadához, melyek elég egyszerűek, ám ebben rejlik nagyságuk. Magyarul pöpecek lettek. Nagy részben ez Nina Dobrev színésznőnek köszönhető, aki személyes kedvencem.

Tovább»

2012 január 1, vasárnap

The Vampire Diaries | 3.10 - The New Deal & 3.11 - Our Town promócionális fotók

A The Vampire Diaries (Vámpírnaplók) kettő új részéből érkeztek promócionális fotók, az első köteg a 3.10 - The New Deal, a második a 3.11 - Our Town nevű epizódjából. A 3. évad folytatása startol 2012. január 5-én. A kicsinyített képekre kattintva az oldal automatikusan átirányít titeket a www.vampire-d.net Képtárába.

3.10 - The New Deal (3.10 - Az új alku) - Promócionális fotók

3.11 - Our Town (A mi városunk) - Promócionális fotók

2011 december 22, csütörtök

The Vampire Diaries | Forgatási képek

Érkezett 9 db új forgatási kép a The Vampire Diaires (Vámpírnaplók) epizódjainak (3.10 - The New Deal ; 3.13 - Bringing Out the Dead) felvételei kapcsán. Érdekes például az a kép, melyen Claire Holt látható, ugyanis a 3.13-ban akkor feltűnik karaktere, Rebekah. Hogy ez visszatekintés lesz-e vagy jelenbeli szereplés, nem tudom.

Tovább»

2011 október 8, szombat

Poszterek (1): The Vampire Diaries

"The answer lies beneath them."

Már a 3. évadának 4. epizódja is levetítésre került a The CW-n a The Vampire Diaries (Vámpírnaplók) nevű sorozatnak, melyben nem csalódtam. Hozta a megszokott formáját és a 3. epizódja akkorát ütött, hogy az hihetetlen. Tessék megnézni most a legújabb, novemberi (bár október van) posztert, IDE kattintva pedig nagyobb méretben lehet csodálni.

2011 szeptember 24, szombat

The Vampire Diaries: 3.05 - The Reckoning: Hivatalos epizódismertető

A VÉGZŐS GÓLYABÁL, AMIÉRT KÉPES LENNÉL MEGHALNI - Caroline, annak ellenére ami történt vele ezidáig, el akar menni a Mystic High School végzős gólyabáljára, hogy lássa Bonniet, Elenát, Mattet és Tylert, mielőtt elkezdődne az utolsó tanítási évük itt. Azonban váratlan vendégek miatt a buli tragédiába csap át, valaki meghal. Damon eközben győzködi Jeremyt, hogy lépjen kapcsolatba a túlvilággal, s tudja meg, hogyan győzhetik le Klaust. Végül, Klaus egyre jobban maga mellé állítja Stefant, s egyre véresebb és durvább feladatok elvégzésére használja fel őt.

2011 szeptember 20, kedd

Előzetesek (1): The Vampire Diaries

Azt hiszem, teljesen korrekt rész volt a 3.01 - The Birthday, mindez a The Vampire Diaries (Vámpírnaplók) című sorozatból. Csütörtökön jön a 3.02 - The Hybrid, ehhez érkezett most egy sneak peek (részlet).

2011 szeptember 17, szombat

The Vampire Diaries: 3. évad premier | Kritika

Tegnap nyitott a The Vampire Diaries (Vámpírnaplók) a 3. évadával, még mindig a The CW-n, viszont egy órával hamarabb. Bele is kezdek a kritikába, mert van miről írni.

Engem már az első jelenet is teljesen magával ragadott, a lehető legjobban oldották meg. Mindenki elsősorban Klausra volt kíváncsi, még aki azt mondja hogy nem, az is. Klaus és Stefan párosa lenyűgöző, valamint az is, hogy Paul Wesley tökéletesen alakítja a gonoszt, nem beszélve Joseph Morganről. A rajongók nyílván kíváncsiak voltak Stefan sötét oldalára, ebből pedig hiányt nem szenvedett a 3. évad premierje.

Elena és Damon ketten maradtak a Salvatore házban (ha nem számítjuk bele Andiet, már pedig nem nagyon lehet), kutakodnak a kisebbik testvér után. Ez idáig rendben is van, mindketten más-más forrásból. Damon titkolja Elena elől, hogy ő titokban jóval többet megtesz a keresésért, mint a lány. A baj akkor kezdődik, mikor Elena rájön, hogy Damon  hazudott neki: csomó nyoma volt már, hol is lehet Stefan.

Klaus és Stefan eközben egy vérfarkast, Ray Suttont keresik, s hogy miért, az ki is derült az epizódból. Az Ősi felbukkanásával mindenki ledöbbent, hogy ő egy hibrid (félig vámpír, félig vérfarkas). Megtörte a 2. évad fináléjában az átkot, így teljes értékű hibriddé vált. Mindenki tudta, hogy egy ilyen jó sztoriból többet is ki lehet hozni. Klaus elárulta Raynek, hogy azért kell neki ő, mert vérfarkasokból hibrideket akar készíteni, úgymond "családot", hogy ne egyedüli hibrid legyen a világon. Stefan ebben pedig kénytelen segíteni a gonosznak, bár már maga is azzá vált. Klaus a vérét megitatta az ifjú vérfarkassal, majd a nyakát eltörte. A második részben valószínűleg kiderül, hogy hibriddé változott-e a fiú, mikor felébred. Vámpírból nem hiszem, hogy lehet készíteni hibridet, hiszen a vérfarkas vérét megitatva, hogy harapását adva a vámpír belehal a sérülésbe egy idő után. Na de ez biztosan kiderül a további részekben.

Bonnie nem sokat volt a részben, elvileg az apjánál van. Csak telefonon láthattuk őt. Jeremy eközben folyamatosan megijed halott vámpír barátnőinek szellemeitől, ezt pedig Matt is észreveszi. Lehet, hogy hamarosan ő is be lesz avatva ebbe.

Most már kijelenthetem, hogy Caroline a kedvenc mellékszereplőm (vagy már főszereplő lenne ő is?), Candice Accola hihetetlenül jól alakítja a karakterét. Szeretnivaló és tényleg van ügyessége ahhoz, hogy a legjobbat hozza ki Carolineból. Tyler pedig Tyler, ő sosem volt a kedvencem, de azt szögezzük le, hogy egyáltalán nem rossz fiú, csak egy kis szeretetre van szüksége, na meg némi szexre. De hát melyik fiatalnak nem?

Még nem erőltették az epizódban az Original-szálat (Ősi-szál), erre nem is lett volna idejük. Még 21 epizód vár ránk, bőven megismerhetjük a többi Ősi vámpírt. Elijah visszatérhetne már, ő is kedvenc szereplőm volt. Bár, Daniel Gillies visszaemlékezésekben még feltűnik.

Szóval nekem összességében nagyon tetszett a rész, főleg a Damon/Stefan párbeszéd. Egyedül ez a Jeremy-és-a-halott-barátnők-szál nem annyira bejövős, bár tuti kiderül, miért is zaklatják a fiút. Annyit tudunk, hogy (ahogyan Vicki mondta) segítségre szorul Vicki. Szorul, mert lehetséges, hogy Anna visszatérésének teljesen más oka van. Tehát nekem ez a rész 10/9, mert abszolút jól eltalálták évadnyitónak ezt a részét, mindenki tűkön ülve várja a folytatást.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás