2012 július 20, péntek

Elfogták a Batman-film alatt lövöldöző ámokfutót

Egy fegyveres kezdett lövöldözni a legújabb Batman-film éjféli vetítésén Amerikában, a támadásnak legalább 14 áldozata van. A moziteremben rengeteg ember megsérült, a rendőrök egy szemtanú szerint tűzpárbajt vívtak a támadóval. A rendőrség megerősítette, hogy elfogták a 25 éves ámokfutót, aki a támadás alatt maszkot viselt, hasonlóan a most debütáló film főgonoszához.

Legalább 14 ember meghalt péntek hajnalban egy amerikai moziban, amikor a legújabb Batman-film éjféli vetítésén egy ámokfutó lövöldözni kezdett a teremben - írja az NBC News amerikai hírtelevízió internetes kiadása. A rendőrség szerint a támadásban mintegy 50 ember sérült meg, de a sérültek és az áldozatok száma még tovább növekedhet. A 25 éves James Holmest a rendőrök a mozi parkolójában fogták el.
A lövöldözés a Colorado államban található Aurora város mozijában, Denver elővárosában történt. A városi rendőrkapitány, Dan Oates a helyszínen újságíróknak azt mondta, hogy tíz ember még a moziteremben, négy pedig a kórházba szállítás után halt bele a sérüléseibe. "Úgy tűnik, a lövöldözés meglehetősen sokáig tartott." - mondta a rendőrkapitány.

Helyi  televízióknak nyilatkozó szemtanúk szerint a támadó gázmaszkot viselt, és a vészkijáraton át lépett be a moziterembe a film kezdete után néhány perccel. Miután berúgta az ajtót, valamilyen gázgránátokat dobott a nézőtérre, majd tüzet nyitott. A körülbelül 180 centi magas, fekete ruhás férfi egy másik szemtanú szerint rohamsisakot, búvárszemüveget és golyóálló mellényt is viselt. Egy nyilatkozó a 9News televíziónak a helyszínen azt mondta, hogy a támadó a 9-es moziterem vészkijáratát rúgta be, és miután felrobbantotta a gázgránátot, kimért lassúsággal kezdett el lépkedni a füstben a sorok között, véletlenszerűen tüzelve az emberekre félautomata fegyverével.
A tévében bejátszották a helyszínre érkező rendőrök közötti rádiós kommunikációt, amelyben a rendőrök sürgősen gázmaszkokat kértek a központtól. A kiérkező egyenruhások azt jelentették, hogy nagyon erős szag van a teremben, és gázmaszk nélkül lehetetlenség bejutni, miközben az emberek pánikszerűen menekülnek onnan. Azt továbbra sem tudni, hogy pontosan milyen gázt vetett be a támadó a teremben.Barack Obama amerikai elnök közleményt adott ki, amelyben azt írta, a támadás sokkolta és elszomorította őt és a feleségét is.

Azt hitték, a film része
A Batman-trilógia harmadik része, A sötét lovag - Felemelkedés csütörtök éjfélkor debütált az amerikai mozikban, így a lövöldöző áldozatai mind olyan mozinézők, akik az elsők között akarták látni a filmet. A helyi tévék szerint nagyon sok fiatal ment el a premierre, sokan Batman-jelmezbe öltöztek, és néhányan a gyerekeiket is magukkal vitték az éjféli vetítésre.
A helyi 850KOA rádió jelentése szerint sok néző azt hitte, hogy a lövések hangja a film része. A 9News hírportálnak szemtanúk azt mondták, hogy a teremben egy lövöldözős jelenet alatt kezdődtek a hangos durranások, majd elkezdett terjedni a füst: ezekről azt gondolták, hogy a mozi új, különleges, élő effektjei, valamilyen tűzijátékféle. Aztán egyszerre csak meglátták a fejük fölött süvítő golyókat - mondta a szemtanú.

Tűzpárbajt vívó rendőrök
A támadó által leadott lövések egy része a falat átütve egy szomszédos moziterembe is behatolt - jelentette a 850KOA rádió munkatársa a brit Sky Newsnak. A Denver Post egy szemtanúra hivatkozva azt írja, hogy az emberek tömegesen menekültek a teremből, miközben a rendőrök azt kiabálták nekik, hogy feküdjenek hasra. A férfi azt mondta, hogy látta, amint a menekülő emberek egymás után buknak el.

Egy másik szemtanú, egy 19 éves lány a lapnak azt mondta, hogy látta, amint egy fiatalt arcon lőttek, másokat, köztük egy kilencéves gyereket pedig hasba. A szemtanú szerint valaki nekirohant, és azt kiabálta, hogy "lövöldöznek odabenn", majd megszólalt a hangosbeszélő, és bejelentette, hogy "gyilkolnak a moziban". A menekülő lány ezután rendőröket látott, akik tüzet nyitottak a támadóra, miközben más egyenruhások sérülteket cipeltek ki az épületből.

Életveszélyes sérültek is vannak
Egy helyi kórház tisztviselője közölte, hogy a denveri kórházat hajnalban, helyi idő szerint negyed kettőkor (magyar idő szerint délelőtt 9.15-kor) riadóztatták. A sérülteket a 9News összesítése szerint öt különböző kórházba szállították. A 840KOA rádió munkatársa szerint a sérülteket a rendőrök saját autóikon vitték a kórházba, sokan meg sem várták a mentők kiérkezését. Több szemtanú beszámolt arról, hogy egy kisgyereket is lelőtt a támadó, az egyik kórház pedig megerősítette, hogy egy hatéves sérült is érkezett hozzájuk.
A 9News szerint a helyi gyermekkórházban hat sérültet ápolnak, de felnőttek is vannak közöttük. Kórházi források megerősítették, hogy a sérültek között többen súlyos, illetve életveszélyes állapotban vannak. Az egyik, összesen 15 sérültet fogadó kórházban közölték, hogy a behozott emberek közül 12 lőtt sebbel, három pedig vegyi mérgezéssel került az intézménybe: ezek szerint a támadó által bevetett gáz is valamilyen mérgezést okozott.

Nem volt társa
A rendőrség már nem sokkal a támadás után közölte, hogy elfogott egy gyanúsítottat, de sokáig nem volt egyértelmű, hogy a támadót vagy egy esetleges segítőjét fogták-e el. Később aztán megerősítette, hogy a lövöldözőt fogták el a mozi mögötti parkolóban, így a vérontás immár biztosan véget ért.
A BBC szerint a letartóztatott férfinál egy puska és egy pisztoly is volt, és azt mondta a rendőröknek, hogy az otthonában robbanószert rejtett el. Dan Oates rendőrkapitány a helyszínen újságíróknak azt mondta, hogy emiatt kiürítettek azt az épületegyüttest, amelyben a férfi lakik.
A rendőrök a mozi parkolójában egy fegyverekkel telerakott kocsit is találtak, de elképzelhető, hogy a moziban is maradtak még fegyverek, illetve robbanószer. A mozihoz egy tűzszerész-csoportot is kirendeltek. A 9News felvételein látszott, ahogy egy fehér kocsit távirányítású bombakereső robot közelít meg és kutat át.
Az FBI, amely szintén kivonult a helyszínre, közölte, hogy az ügyben egyelőre nem találtak terrorizmusra utaló szálakat - jelentette az ABC. A hatóságok szerint a fegyveres egyedül követte el a támadást, az indíték ugyanakkor még nem tisztázott.

2012 július 14, szombat

Előzetesek (7): A sötét lovag: Felemelkedés

Bár nem mai ez a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) előzetes, viszont a szinkronos változata igen, ugyanis az InterComHun csupán kettő napja pakolta fel a legnagyobb videómegosztóra.

2012 július 11, szerda

Előzetesek (1): The Dark Knight Rises

Július 20-án debütál Amerikában a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés), s most kaptunk egy újabb TV Spotot, mely a Doctor címet viseli. Már itt is össze lehetne vágni körülbelül a fél filmet az előzetesekből.

2012 július 8, vasárnap

Előzetesek (2): The Dark Knight Rises

Július 20-án érkezik a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) című trilógiazáró, míg hozzánk csak július 26-án. Ennek alkalmából egyébként kaptunk egy 13 perces videót, melyben a készítők és a színészek is beszélnek a filmről.

2012 június 29, péntek

Előzetesek (1): The Dark Knight Rises

Vészesen közeleg a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) premierje, mind amerikai, mind hazai téren. Ezúttal egy új, Catwoman-központú TV Spottal (ez már a 10. ilyen előzetes) örvendeztettek meg minket.

2012 június 19, kedd

Poszterek (1): A sötét lovag: Felemelkedés

"Lángoszlop emelkedik."

Július 26-án érkezik csak el hozzánk a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) című trilógiazáró film, mely Batman újraképzelésének történetét zárja le. A magyar plakát pedig már csekkolható is hozzá.

2012 május 29, kedd

Előzetesek (1&2): The Dark Knight Rises

Kettő vadiúj TV spot is érkezett a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) kapcsán, az egyik Lucius Foxra, míg a másik Batman felemelkedésére fókuszál. Nagyon nyomatnak szinte mindenfélét a filmmel kapcsolatban, úgyhogy foghatja a fejét az, aki nem ül be rá.

2012 május 28, hétfő

Előzetesek (1): The Dark Knight Rises

Megérkezett a harmadik TV spot is a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) kapcsán, melyben ha sok új jelenetet nem is mutatnak, de azért egy pillantást mindenképp érdemes vetni rá.

2012 május 28, hétfő

Poszterek (1): The Dark Knight Rises

Ismét promóciós anyaggal jelentkeztek a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) háza táján, pontosabban egy új Batman és egy Macskanő plakáttal, valamint kettő olyannal, mely mobil hátlapnak felel meg.

Tovább»

2012 május 26, szombat

Poszterek (1): The Dark Knight Rises

Most már biztos, hogy megnézem a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) című trilógiazárót, mert annyira jó előzetesek és poszterek érkeztek róla, mint például most ez a Macskanős, hogy kár lenne kihagyni.

2012 május 24, csütörtök

Előzetesek (1): The Dark Knight Rises

Nyomatják a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) TV spotjait, bár érthető, elvégre kevesebb, mint kettő hónap múlva már el is érkezik a film premierje. Most kettő új előzetes látta meg a napvilágot, az utóbbi pedig a Macskanőre fókuszál.

2012 május 23, szerda

Poszterek (2): The Dark Knight Rises

Ismét egy The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) cikk, melyben megtekinthető 5 db új karakterposzter: a képeken Batman (Christian Bale), Bane (Tom Hardy) és Selina Kyle / Catwoman (Anne Hathaway) látható. Amcsikhoz július 20-án, hozzánk pedig július 26-án érkezik ez a pöpec film. A többi poszterért természetesen most is, mint mindig, továbbozni kell.

Tovább»

2012 május 23, szerda

Poszterek (1): The Dark Knight Rises

"The legend ends."

Nem kedvelem Batmant, sosem volt a kedvenc szuperhősöm, de kezdem most már úgy érezni, hogy vétek lenne kihagyni ezt az epic trilógiazárót, mert olyan előzetesek és poszterek is érkeztek, melyekről kiabál, hogy nézze meg az ember a filmet. Íme egy újabb poszter, melyen a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) főgonosza, Bane (Tom Hardy) bámul a messzeségbe, gonosz tekintettel.

2012 január 12, csütörtök

The Dark Knight Rises | Három új fotó a filmből

Három vadiúj fotó látott napvilágot a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) című film kapcsán, melyre már olyan sokat nem is kell várni. A képeken Batman, Bane és Jim Gordon látható.

Műfaj: Akciófilm | Krimi | Dráma
Külföldi premier: 2012. július 20.
Hazai premier: 2012. július 19.

Tovább»

2011 december 11, vasárnap

Poszterek (1): The Dark Knight Rises

"The legend ends."

A Warner Bros. kidobott egy kurva jó posztert a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) legújabb trailere előtt, melyen Bane és Batman összetört álarca található. Ki az, aki még nem várja ezt az epic befejezést?

Műfaj: Akciófilm | Krimi | Dráma
Külföldi premier: 2012. július 20.
Hazai premier: 2012. július 19.

2011 november 27, vasárnap

The Dark Knight Rises | Bane az 'Empire' címlapján

2012. július 20-án (hazai premier: 2012. július 19.) debütál az USA-ban a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) című, az új Batman-trilógiának a befejező epizódja. Nézzétek meg ezt a négy új fotót.

Tovább»

2011 október 3, hétfő

Forognak a kamerák a TDKR legújabb helyszínén!

Régen esett már szó itt a lapon a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) című filmről, mely a legújabb Batman-trilógia befejező része lesz. Érkezik Amerikában 2012. július 20-án, nálunk pedig egy nappal hamarabb, július 19-én. Október 2-án készült ez a videó, Los Angeles belvárosában.

2011 szeptember 8, csütörtök

Bruce Wayne és Selina Kyle

Forgatják még a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) című filmet, ezúttal pedig kettő kép érkezett az eseményről: az első fotón Christian Bale (Bruce Wayne/Batman), a másodikon Anne Hathaway (Selina Kyle/Macskanő) látható.

Tovább»

2011 szeptember 6, kedd

Anne Hathaway a 'The Dark Knight Rises' forgatásán

2012. július 20-án (hazai premier: 2012. július 19.) érkezik Amerikában a The Dark Knight Rises (A sötét lovag: Felemelkedés) című epic film, melyet Christopher Nolan rendezett, s ígérte ő is, hogy epic befejezést kapunk. 

Két új forgatási kép érkezett, az egyiken pedig Anne Hathaway (Seline Kyle/Catwoman) püföl egy csávót.

A szereplőgárda pedig: Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Morgan Freeman, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Juno Temple, Josh Pence, Daniel Sunjata, Nestor Carbonell, Matthew Modine, Tom Conti, Joey King, Brett Cullen, Chris Ellis, Josh Stewart és Christopher Judge.

Tovább»

2011 augusztus 12, péntek

Új Batman-járgány?

Pittsburghben forgatott a The Dark Knight Rises (Batman 3) stábja, s most kaptunk egy vadonatúj képet, melyen talán egy teljesen új Batman-járgányt láthatunk.

A forgatókönyvet írta David Goyer és Jonathan Nolan, érkezik 2012. július 20-án Amerikába (hazai premier: 2011. július 19.), a szereplők pedig: Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Morgan Freeman, Tom Hardy, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Juno Temple, Josh Pence, Daniel Sunjata, Nestor Carbonell, Matthew Modine, Tom Conti, Joey King, Brett Cullen, Chris Ellis és Josh Stewart.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás