Teljesen más lesz az új RoboCop, új köntösbe bújik az egész történet. A Comic-Conon pedig megkaptuk a film hivatalos szinopszisát (történetét). Egyébként messze még a premier, Amerikában is csak 2013. augusztus 9-én debütál.

"A RoboCop című filmben 2029-et írunk és a multinacionális cégek legnagyobbika, az OmniCorp áll a robot technológia középpontjában. A drónjaik sorra nyernek amerikai csatákat az egész világon, s most ezt a technológiát szeretnék hazahozni, kipróbálni saját fronton. Alex Murphy egy szerető férj, apa és rendőr, aki Detroitban lakik és kíválóan végzi munkáját. Miután súlyosan megsérül szolgálat közben, az OmniCorp mindent megtesz annak érdekében, hogy a robot technológiával megmentsék Alex életét. A férfi visszatér szeretett városába, Detroitba, hihetetlen és új képességeivel, de eközben valami mással is szembe kell néznie."

Ez alapján azt mondom, jövőre be kell neveznem a filmre, mert a történet alapján mindenképp érdekesnek hangzik. Sokkal jobb lesz, mint az eredeti. Bár semmi köze a Vasemberhez, mégis elsőre ő ugrik be, noha Tony Stark normális ember, csupán ARC generátorral rendelkezik. Alex viszont inkább robot lesz, mint ember.

A rendező José Padilha (Elite Squad), aki újraálmodta ennek a félig ember, félig gépezetnek a történetét. Joel Kinnaman (The Killing) pedig Alex Murphy / RoboCop, Gary Oldman (The Dark Knight Rises) a tudós, akinek kreálmanya a RoboCop és Samuel L. Jackson (The Avengers) a médiamogul, Pat Novak.