2012 július 26, csütörtök

m1 | Az Olimpia után érkezik a Once Upon a Time és a Revenge magyarul

Az Olimpia után is lesz miért izgulni

Két toplistás sorozattal jelentkezik az m1 az ötkarikás játékok után: a mesék világát megelevenítő fantasy, az Egyszer volt, hol nem volt augusztus 19-én, vasárnap nyolc óra után tíz perccel, míg a Bosszú szintén főműsoridőben augusztus 22-én, szerdán debütál a csatornán.

Az Olimpiai időszak után sem megy nyári szünetre az m1: két sikersorozatot is műsorra tűz a nyári játékok utáni napokban. A tavalyi év hatalmas sikere, az Egyszer volt, hol nem volt vasárnaponként, a modern köntösbe öltöztetett Monte Cristo történet, a Bosszú pedig szerdánként kerül képernyőre.

Az ABC mindkét sorozatát nagy múltú producerek jegyzik. Az Egyszer volt, hol nem volt történetét Edward Kitsis és Adam Horowitz, a Lost – Eltűntek és a Tron: Örökség szerzőpárosa álmodta meg, és Steve Pearlman közreműködésével valósult meg, akihez olyan világhírű sorozatok kötődnek, mint a Vészhelyzet, a Jóbarátok, a Smallville, a Szívek szállodája, vagy a Két pasi – meg egy kicsi. 

„Az Egyszer volt, hol nem volt kiinduló pontja az, hogy a mesevilág hőseit a mi világunkba száműzik, boldogtalanságra ítélve. Azonban nem arra utalunk, hogy mennyire szörnyű a mi világunk, sokkal inkább a napjainkból egyre inkább hiányzó reményt szeretnénk közvetíteni a nézőknek. Ne felejtsük el, hogy az eredeti Hófehérke a 30-as évek nagy gazdasági világválsága alatt született meg. Most is az a célunk, hogy azt, aki leül és megnéz egy részt, átrepítsük egy másik világba, hogy egy óra múlva egy kicsit több reménnyel térjen vissza a hétköznapokba. A mi világunkban a „Happy Ending” nem garantált, meg kell érte dolgozni, épp ezért a sorozat nem csak a mitológiáról, a mesevilágról szól, hanem arról is, hogy az egyes szereplők miért azok, akik, illetve az oda vezető útról. Ugyanúgy, mint a való életben, nem csak a végállomás, hanem az utazás az, ami számit” – mondta el Edward Kitsis a különleges fantasy születésének hátterét.

A Bosszú producerei, Marty Bowen és Wyck Godfrey az utóbbi évek legnagyobb kasszasikerének, a Twilight-trilógia produkciós cégének tulajdonosai, legfőbb alkotója pedig a Providence, a Tuti gimi és a Narancsvidék forgatókönyvírója, Mike Kelley.

„A bosszú olyan alapvető mozgatóerő, amit minden ember ismer. Legyen az a volt férjed, feleséged vagy akár egy kellemetlen eladó, egyszer mindenkiben megfordult a bosszú gondolata, akkor is, ha csak eljátszottak a lehetőséggel, és nem mentek el a végletekig, mint Emily. Ez az alapja annak, hogy olyan történetet mesélünk el, ami mindenkit megszólít” – árulta el Mike Kelley a sorozat alapötletét.

Amerika elsőszámú családi sorozata, az Egyszer volt, hol nem volt augusztus 19-én, vasárnap 20.10-kor, a luxussal fűszerezett bosszúhadjárat pedig augusztus 22-én, szerdán 20.10-kor debütál az m1-en. 

Az ABC Studios-ról: Az ABC Studios vezető szerepet tölt be a televíziós és a feltörekvő digitális felületekre készülő szórakoztató tartalmak fejlesztésében, gyártásában és stratégiai elosztásában. A stúdió lenyűgöző műsorpalettáján, az országos és kábeltelevíziós vetítésre szánt, 2011-12-es évad programjai között olyan sikerprodukciók vannak, mint a „Katonafeleségek”, „A hidegsebész”, a „Castle”, a „Született szinglik”, a „Gyilkos elmék”, a „Született feleségek”, a „Grace Klinika”, a „GCB”, a „Happy Endings”, a „Missing – Elrabolva”, az „Egyszer volt, hol nem volt”, a „Doktor Addison”, a „Bosszú”, a „A folyó” és a „Botrány”.

Forrás: Onceuponatime.hu

Megjegyzésképpen csak annyit, hogy ez volt az 1200. bejegyzés a blog történetében.

2012 július 22, vasárnap

Előzetesek (1): Egyszer volt, hol nem volt

Az m1 még pontos premierdátumot nem adott ki a Once Upon a Time (Egyszer volt, hol nem volt) hazai debütálásához, de nagyban promótálják a hamarosan szlogennel, valamint kiderült, hogy augusztus közepén fog indulni. De hangsúlyozom, nincs még pontos dátum. Viszont annak örülök, hogy érkezik magyarul a 2011-es év legjobb újonca (nem csak én gondolom így, ez bizony hivatalosan is a legjobb).

2012 július 15, vasárnap

Előzetesek (1): Once Upon a Time

Bár az őszt nem várom, hiszen mindannyian tudjuk, hogy az minek a kezdetét jelenti (megint!), de a Once Upon a Time (Egyszer volt, hol nem volt) második évada miatt biztosan megéri várni. Most csak főcímeket kaptunk, nagyrészt első etaposokat, de ha jól figyeltek, láthatjátok a végén az újakat is: Mulan, Hamupipőke, Babszem Jankó és bár ő nincs benne, de Hook kapitány is új szereplő lesz.

2012 július 14, szombat

Előzetesek (6): Once Upon a Time

A Kobra Hadművelet még nem ért véget Storybrookeban, mert megtört az átok, árulja el a videóban Jared Gilmore (Henry Mills), s látva ezt az első, 2. évados előzetest, a néző még jobban várja a Once Upon a Time (Egyszer volt, hol nem volt) új etapját. Új szereplő érkezik ráadásul, s nem azok, akikről korábban írtam, hanem Captain Hook (Hook kapitány).

2012 július 6, péntek

Once Upon a Time | Jamie Chung és Sarah Bogler az új szereplők

Mint arról már korábban írtam a második évados spoilereknél, hogy az első részében megismerhetjük majd a kínai harcos Magnoliát/Mulant, és a hercegnő Anastasiát/Aurorát, akik több epizódban is feltűnnek majd. Most viszont fény derült, arra, hogy ki alakítja majd a karaktereiket. Az ázsiai származású Jamie Chung kapta meg Magnolia/Mulan szerepét, akit legtöbben a Másnaposok 2-ből ismerhettek, Anastasia/Aurora szerepét pedig Sarah Bogler kapta meg, akit pedig A Spiderwick krónikákból vagy a Tudorokból ismerhettek.

Forrás: Onceuponatime.hu

2012 május 14, hétfő

Kritika | Once Upon a Time - 1. évad

Éppen most végeztem a Once Upon a Time című sorozat 1. évadának fináléjával és nem túlzok, ha azt mondom, nem fogom tudni kibírni azt a kevesebb, mint fél évet, mire érkezik az új etap. Hihetetlen módon örülök, amiért anno, tavaly októberben beneveztem a pilot epizódra. Részletesebben írok a sorozatról a továbbiakban.

Tehát, a sorozat úgy egészében a Grimm mesékre alapul. Ergo helyet kap Hófehérke, Daliás Herceg, Piroska és a nagymamája, Tücsök Tihamér és még sorolhatnám. Elég sok karaktert sorakoztattak fel 22 epizód alatt, szóval bőven volt itt hely kifejteni a fontos dolgokat. Az évad azzal kezdődött, hogy a Herceg lovon vágtat szeretett Hófehérkéjéhez, majd pedig megtöri azt az átkot, melyet mindenki ismer: Hófehérke álomba merült a Gonosz Királynő almájától, ám az igaz szerelem mindennél erősebb varázslat. Így került vissza az életbe.

De ahogy maga a történet, mármint a későbbiekben, ahogyan ki lett találva, az valami pazar. Központban Emma Swan áll, aki egy óvadékügynöknő, család és boldogság nélkül éli mindennapjait. Külön kiemelném, hogy Jennifer Morrison egy kiemelkedő színésznő. Egyik pillanatról a másikra beállít egy kisfiú, aki azzal áll elő, hogy ő a fia. Kiderül, ez valóban így van. Adoptálva lett, csakúgy, mint anno Emma. Emma, aki nem más, mint Hófehérke és Daliás Herceg gyermeke. Henry, Emma fia pedig az előbb említettek unokája. A csavar viszont az, hogy az adoptált gyermek a Gonosz Királynőhöz került, akit mi itt, a saját világunkban Regina Millsként ismerünk. Ugyanis Regina egy átkot szórt a varázslatos világban mindenkire, így kerültek át a mi világunkba. Rajta és a gonosz Rumplestiltskinen kívűl senki nem emlékezett arra, ki is valójában. Emma végképp nem, főleg mikor Henry előállt azzal a könyvvel, amiben ezeknek a karaktereknek a története szerepelt.

A könyv ugyanis pontosan leírt mindent, ki kicsoda valójában, hiszen a mi világunkban aligha hinnénk el, hogy gyermekünk tanítója maga Hófehérke. Mi ezen nőttünk fel, de ezek igazából megtörténtek. Nagyon jól eltalált cselekményszálak, talán ennyire jókat még nem is láttam. És nem túlzok. A gonosz szereplők is akkora átéléssel hozták szerepüket, hogy az valami hihetetlen. Kalapot emelek Lana Parrilla (Evil Queen / Regina Mills) és Robert Carlyle (Rumplestiltskin / Mr.Gold) előtt, akiknek színészi teljesítménye az eget verdesi. Valamilyen neves díj járna nekik. Mert megérdemelnék.
Tehát ahogy kibontakozott az évad, mind rendes és mind flashback-szálak révén, s utóbbiakat bár nem időrendben kaptuk, akkor is azt kell mondjam, hihetetlenül erős első évadot kaptunk. Nem aknáztak ki mindent, ezt mutatja is az EPIC finálé, ami tényleg egyszerűen magával ragadta az embert. Olyan pillanatot hagytak nekünk egészen a következő évadig, hogy nem lesz itt olyan rajongó, aki kibírná addig. Ezért, s többször is ahogy leírtam, minden túlzás nélkül én 10/10 pontot adok az első szezonra. Unalmas résszel egyszer sem találkoztam.

2012 május 10, csütörtök

Előzetesek (2): Once Upon a Time

Azt hiszem a Once Upon a Time be fogja tartani azt az ígéretét, hogy epic season finale. Annyira jól felépítették két részben is (két különböző világ) az egész első évadot, hogy az valami fenomenális. Sajnálom, hogy véget ér és csak ősszel jön a következő szezon, mert simán megnéznék egy kettő órás évadzárót. És akkor ki ne hagyjátok az 1.22 - A Land Without Magic bővített, s több, mint egy perces előzetesét.

2012 május 7, hétfő

Előzetesek (1): Once Upon a Time

Bőven tartalmaz az előző epizódokból is jelenetet a Once Upon a Time fináléjának előzetese, viszont az 1.22 - A Land Without Magic egyes pillanatait is szemügyre vehetjük. Amikor azt mondják, epic season finale, nekem ez a sorozat ugrik be. Iszonyatosan várom, az egész első évad fenomenális volt. Örülök, hogy anno elkezdtem nézni.

2012 április 30, hétfő

Előzetesek (1): Once Upon a Time

Nemsokára véget ér a Once Upon a Time első évada, mindössze kettő rész maradt a fináléig. Hihetetlen, még most, az eheti epizódnál is akadtak olyan jelenetek, melyek teljesen ledöbbentettek. Ki ne hagyjátok az 1.21 - An Apple Red as Blood bővített előzetesét.

2012 április 28, szombat

Sneak Peek (1): Once Upon a Time

Sajnos már csak három epizód maradt vissza a Once Upon a Time című sorozatból, annak is első évadából, de szomorkodni nem kell, rég megkapta a 2. szezonjának berendelését. Nézzünk is meg ennek örömére egy sneak peeket, az 1.20 - The Stranger nevű epizódjából.

2012 április 23, hétfő

Előzetesek (1): Once Upon a Time

Hihetetlen, milyen részekkel érkezik folyamatosan a Once Upon a Time. Hihetetlenül jókkal, bizony. Kár akár egyet is kihagyni, vonatkozik ez például a vasárnap este érkező 1.20 - The Stranger című epizódjára.

2012 április 8, vasárnap

Once Upon a Time | 1.20 - The Stranger - Hivatalos epizódismertető

1.20 - THE STRANGER - August elmondja Emmának, hogyan kell felülkerekedni Regina mesterkedésein és azt is, hogyan kaphatná meg Henry felügyeleti jogát. Regina eközben azon igyekszik, hogy elcsábítsa Davidet, most, hogy Mary Margaret visszaállt a munkába. A mesevilágban végre tudják, hogyan mentsék meg Hófehérke és Bűbájos lányát, Geppettot pedig megbízzák egy feladattal, aki saját gyermeke biztonságát tartja szem előtt.

2012 április 2, hétfő

Once Upon a Time | 1.19 - The Return - Hivatalos epizódismertető

MR. GOLD MEGKÍSÉRLI FELFEDNI AUGUST VALÓDI KILÉTÉT. RUMPLESTILTSKIN PEDIG NEM BÁNJA, HOGY FIA MEGTALÁLTA A MÓDJÁT ANNAK, AMIVEL ELVEHETI TŐLE GONOSZ EREJÉT ÉS VISSZAVÁLTOZTASSA ŐT SZERETŐ APÁVÁ, AKI VOLT.
Mr. Gold próbálja felfedni August valódi kilétét, eközben Emma beavatja Reginát a Kathryn eltűnésével kapcsolatos nyomozás legújabb fejleményeibe. David próbál bocsánatot kérni Mary Margarettől. Eközben, a varázslatos világban Rumplestiltskin úgy dönt, hogy nem bánja, ha a fia megtalálta a módot, mellyel elveheti gonosz varázserejét és visszaváltozhat olyan szerető apává, aki a történtek előtt volt.

2012 március 17, szombat

Sneak Peek (1): Once Upon a Time

Vasárnap ismét Once Upon a Time epizód következik, a sorozat pedig egyre közelebb érkezik 1. évadának fináléjához. Ilyen események után tuti ütni fog a záróepizód. És a lényeg: íme az 1.16 - Heart of Darkness című rész sneak peekje. Amúgy Evil Queent bírom, de az alternatív változatát, Reginát kezdem egyre jobban megutálni.

2012 március 12, hétfő

Előzetesek (1): Once Upon a Time

Jövő héten érkezik az 1.16 - Heart of Darkness című epizódjával a Once Upon a Time, melynek már csak a neve hallatán jóra számíthatunk. Érdekes epizód lesz, annak pedig, aki nem hiszi, elhoztam a rész előzetesét.

2012 március 7, szerda

A hét képe | Once Upon a Time - 1x14

Régen, vagyis januárban jelentkeztem utoljára A hét képe nevű rovattal, ám most ismét visszahoztam. Ezúttal is a Once Upon a Time érdemelte ki, méghozzá az 1.14 - Dreamy című epizódjának lejjebb látható képkockájával. Azaz Jennifer Morrison kerek feneke lett a nyertes, amit még Ginnifer Goodwin is megnézett magának.

2012 február 25, szombat

Once Upon a Time | 1.15 - Red-Handed - Promócionális fotók

Kedvenc újoncom a Once Upon a Time, melyet már több cikkben is hangsúlyoztam, ám szomorúan vettem észre, hogy az első pár rész után a történetek mintha kezdtek volna ellaposodni. Még be kell fejeznem a 11. részt, mivel ott maradtam le, de remélem, hogy a többi azért minőségibb színvonalat üt meg. És a lényeg: pár promócionális fotó az 1.15 - Red-Handed című, Piroska-centrikus epizódból. Viszont a 8.3/10-es értékelés IMDb-n eléggé jónak mondható.

Tovább»

2012 január 30, hétfő

Előzetesek (1): Once Upon a Time

Hétfő van, tehát nem csak a Once Upon a Time legújabb része, hanem a következő előzetese is megérkezett, mely arra enged következtetni, hogy egy nagyon erős epizód elé nézünk. Jöjjön tehát az 1.12 - Skin Deep bővített előzetese. Viszont csak február 12-én láthatjuk.

2012 január 23, hétfő

Előzetesek (1): Once Upon a Time

Még mindig azt kell mondanom, hogy a 2011-es őszi újoncok közül a Once Upon a Time magasan a legjobb, mert mindig valami izgalmasat és újat képesek mutatni. Egyre közelebb kerülünk a megoldáshoz, de még korántsem a végénél járunk. És akkor jöjjön az 1.11 - Fruit of the Poisonous Tree fél perces előzetese.

2012 január 19, csütörtök

Once Upon a Time | 1.13 - What Happened to Frederick - Promócionális fotók

Sok promócionális fotó érkezett a Once Upon a Time című sorozat 1.13 - What Happened to Frederick nevű epizódja kapcsán, melyeket érdemes megnézni. És még milyen jó, hogy teljes évados, azaz 22 részes berendelést kapott.

Tovább»

Címkefelhő
Feedek
Megosztás