2012 július 26, csütörtök

Misfits | Az első 4. évados képek

Necces lesz a Misfits 4. évada? Idén térnek vissza, na de milyen szereplőgárdával? Egyedül Curtis karaktere maradt meg, mint eredeti, a többiek mind újak. Persze ott van Rudy, de ő is inkább az újak közé sorolandó. Íme pár kép a negyedik szezon forgatásáról.

Tovább»

2012 január 2, hétfő

Kritika | Misfits - A 3. évad

Tavaly december végén búcsúzott a Misfits, amit egyébként sajnálok, mert elég ütős véget sikerült odarettyinteniük a készítőknek. Bővebben ki is vesézném a 3. évadot, mert van itt miről beszélni.

Sokan emlékezhetnek még a 2. évad végére, ami szintén erősre sikeredett, mint ahogy maga az évad is. Ez a legújabbnál viszont nem volt igaz. Volt benne 1-2 olyan epizód, ami annyira talán nem is illett bele a légkörbe. Szóval a 2. évad után kiderült, 2011-ben Nathan Young (Robert Sheehan) nem fog visszatérni, pedig nagyon sok rajongónak ő volt ám a kedvence, vitte is az egész sorozat comedy-faktorát. Persze azért gondoltak arra is, ha nincs Nathan, új arcot/arcokat is be kellene hozni, s ezt meg is tették, rögtön az első részben.

Rudy, az új srác. Joseph Gilgunnak, vagyis Rudynak nem volt könnyű dolga, kettő szempontból is. Mivel Nathan távozott (de nem az élők sorából, lásd: 3.00 - Vegas, Baby!), a színésznek kellett legalább olyan szintet hoznia, mint anno annak a hülyének. Sokan azt gondolták az első epizód után, hogy ez túljátssza a szerepét. Ez szerintem nem igaz, Joseph teljesen jó választásnak bizonyult. Beszéljünk a másik nehézségről. Rudy képessége a kettős személyiség, ezt pedig értsétek úgy, hogy képes kettéválni, de szó szerint. Nem biztos, hogy annyira könnyű egyszerre két, külsőleg ugyanolyan karaktert eljátszani, de belsőleg teljesen mások. Ez Rudy két személyisége.

Jöjjön Curtis, akinek a legelső képessége nagyon tetszett, de ugye tudjuk, a 2. évad végén elmentek Seth-hez, a csávóhoz, aki pénzért dílerkedik a szupererőkkel. Ez is remek ötlet volt, eddig még nem láttunk ilyet. Curtis második képessége ki is derült, ami a nemek közötti váltás. Ennek én sok értelmét nem láttam, s ez volt például az az epizód, a Curtis-centrikus (lányban Melissa), melynek értéke a 0-hoz áll közelebb. Aztán megint újat kapott, mert a nemek közötti váltogatós bekrepált, így képes volt visszahozni a halottakat. Seth kérte tőle, hogy Shannont, a halott barátnőjét hozza vissza. Curtis bele is ment, tetszett is volna az egész, na de jött a csavar: akit egyszer visszahoz a halálból, zombiként tér vissza. Megint hülye képesség. És ez így is maradt a fináléig.

Kellyt és Sethet egy kalap alá venném, lévén a kapcsolatuk alakulgatott az egész évad során, s a végén talán meg is kaptuk tőlük a hepiendet. Kelly egy "fokin roket szájentiszt" (fuckin' rocket scientist) lett, magyarul hiper-szuper agya lett. Kérdem én, ennek is volt értelme? Egyszer, vagy kétszer ha használta a 8x45 perc alatt. Újabb mellélövés. Seth karaktere viszont érdekes, lévén ő az, aki képes raktározni, s elszívni erőket másoktól. Sőt, a fináléban kiderült, hogy egy ember birtokolhat egyszerre több képességet is, köszönhetően Sethnek, aki jó pénzért bármennyit ad.

És végül Simon és Alisha. Simon még mindig a nagy kedvencem, főleg azért, amilyen szerepet szántak neki az egész sorozatban. Alisha új ereje (mások helyébe képzelés) teljesen értelmetlen választás volt, Simoné azért kicsit jobb, a jövőbelátás. Mindenki arra várt, mikor jön el a pillanat, mikor Simon visszamegy az időbe, mert ki volt neki építve a "maszkos srác, aki a tetőn ugrál" cselekményszál, s ugye úgy az igazi, ha vissza is megy az időben, mert a jövőbeli Simon is ezt tette. De ilyen képességel, a jövőbelátással hogyan utazhatna vissza? És akkor a 3. évad záró epizódjában megkaptuk a választ, de hogyan? Visszajöttek a halottak egy médiumnak köszönhetően, s az a csaj, aki átmosta a srácok agyát, megölte Alishát. Ez volt az a pont, ahol Simon visszamegy, s mindenki kapcsolt szerintem egyből, hogy ez Seth segítségével megvalosítható. Igen ám, de Simon egy más fajta képességet kap (pedig ő Curtisét akarta volna, csak azt Seth belehelyezte az iguánájába, azt pedig megette Shannon a 7. epizódban), mellyel visszaugrani a jelenbe nem lehet, csakis a múltba időutazni. Így írodott ki a 4. évadból Simon, valamint Alisha is, akik egy örök körforgás részesei maradnak, ami Kelly szerint romantikus.

Kérdem én, ebből ki lehet hozni egy frankó 4. évadot? Se Simon, se Alisha (bár őt annyira nem sajnálom), se Nathan. Marad a két Rudy, Curtis, Kelly és Seth. Az egész évadra én egy 7/10-et adnék, mert voltak itt jó szituk is, csak rohadtul el lett cseszve a vége azzal, hogy Simon végzete beteljesedett. De tudtuk, hogy egyszer majd eljön ez a pillanat, csak nem ilyen ratyi időutazós képességel. Ennyi lenne a 3. évad részemről.

2012 január 1, vasárnap

A hét képe | Misfits - 3x08

Számomra ismét a Misfits kapta meg A hét képe elnevezést, kissé bizarr képével a 3. évadának záró epizódjából. Tetszeni tetszett ez a szezon, de szerintem gyengébben teljesített, mint a 2. évada, de talán a sztorik jobban fel voltak építve. Viszont ha igaz a hír, hogy Iwan Rheon, azaz Simon se tér vissza (nézzétek meg a képet és tudjátok, még ki nem fog visszajönni), akkor elég gyengusz 4. etap elé nézünk idén novemberben. Csak azt sajnálom, hogy az a nagyon erős 8.9/10-es értékelés szerintem lejjebb fog esni majd az IMDb-n.

2011 december 22, csütörtök

Misfits | BTS videó a 3. évadhoz

Érkezett egy BTS (Behind the Scenes / Színfalak mögötti) videó a Misfits című brit sorozat 3. évadához, melyben a szereplők beszélnek saját karaktereikről, azoknak új erejükről, s fejlődésükről. Érdemes megnézni, főleg azoknak, akik szeretik a sorozatot. És igen, tartja még a 8.9/10-es eredményét az IMDb-n. Azért írom ezt le, mert jelenleg 18116 ember véli úgy, hogy megér 10 pontból 9-et ez a sorozat. Szóval érdemes belekezdeni, ha valaki nem tette volna még meg.

2011 december 17, szombat

A hét képe | Misfits - 3x07

Nálam egyértelműen a Misfits 3x07-es részének ez a képkockája érdemelte ki A hét képe címet. Rudy meg ez a fej, meg a pomponlányok iránti gyűlölete. Beszarás.

2011 december 16, péntek

Misfits | Episode 3.08 - Promócionális fotók

Ma úgy látszik Misfits-napot tartunk. Azt azért sajnálom, hogy vége is lesz már jövő héten, ugye a harmadik évaddal, de még mindig jobban jártunk (8 db epizód) rész-ügyileg, mint az első (6 db epizód) vagy a második (7 db epizód) szezonnal. A nézettség mostanában esett, de remélhetőleg jövőre folytatódik a negyedik etappal. Én sajnálnám, ha Rudy vagy a nézettség miatt kaszálnák. Az új sráccal nekem semmi bajom, ugyanolyan hülye, mint Nathan. Jöjjön akkor 5 db promócionális fotó az Episode 3.08-ból.

Tovább»

2011 december 16, péntek

1 ,2, 3... Misfits!

Tavaly kapható volt a Misfits című sorozat Series One & Two DVD-formában, idén viszont már meg lehet venni mind a 3 évadot egyben. A borító hozzá pedig nagyon pöpec és ez az első, melyen Nathan és az új srác, Rudy egy poszteren szerepelnek.

2011 december 15, csütörtök

Misfits karácsonyra

Elég király borítot kapott a Misfits 3. évadának Blu-ray változata. Persze érkezik majd a DVD változat is, ám a Blu-ray-t már december 26-án meg lehet vásárolni. Kinek mi a véleménye, lesz itt 4. évad is? Hát azért az IMDb-s értékelés, vagyis a 8.9/10 csak ér valamit. Ja és több, mint 70 percnyi extrát ígérnek a borítón.

2011 november 23, szerda

Értékelés: Misfits - 3x04

Úgy érzem, hogy megérdemel egy külön posztot a Misfits 3. évadának 4. része, ami egyébként a szezon félévadzárója volt. Nagyon ütősre sikeredett, valahogyan még az előző epizódot is sikerült űberelniük. Mi is volt ebben a részben?

Egy öregember nyitja az epizód első jelenetét, akiről megtudjuk, hogy szüleit a II. világháborúban elvesztette, őt pedig zsidó létére örökbe fogadta egy német család. Akinem nem esett volna el, itt bizony a szál Adolf Hitlerhez köthető. Kiderült, hogy a képesség adogatós/elvevős srác, akinek neve Seth, adott a manusnak képességet, méghozzá az időutazást. Hogy ez Curtis régi képessége volt-e vagy sem, azt nem tudom, de attól függetlenül remek ötlet volt ez.
A lényeg, hogy elhatározza a bácsi, hogy bosszút áll szülei haláláért Hitleren és visszamegy az időben. Meg akarja ölni, ám minden balul sül el, mert Adolf szúrja meg az öreget, aztán megtalálja az okostelefonját. Itt kezdődik a probléma, mert a krapek visszamegy "saját" idejébe, ám a telefonból kinyert (1945) technológia túl korán hozzájuttatta a nácikat a hatalomhoz. Egy alternatív jelenbe sikerült visszatérnie, ahol a nácik a mai napig kegyetlenkednek és ölnek.

Seth itt kulcsfontosságú karakternek számít, mivel az ő képessége az, hogy tud adni és elvenni erőket. Az is fontos, hogy a bácsi is tőle kapta, s ennek következtében borult fel minden. A felügyelő, azaz Shaun ranggal rendelkezik, s Simon is egy besorozott náci. Persze tudjuk, hogy kedvenc karakterünknek ez nincsen ínyére, s ezt be is bizonyította. Kellemes meglepetés volt az alternatív 2011-ben látni Petert, de itt is meghalt, nem valami szépen.

A szálak szépen futottak össze, mindenki találkozott a másikkal, s a végén sikerült Kellynek rendbehoznia a dolgokat, mivel Seth az időutazás képességét adta neki, így visszament Hitlerhez, s elvette tőle a telefont. Persze aztán saját valóságában Seth visszaadja neki a f*ckin' rocket scientist, azaz a tudós képességét. Ez az epizód frenetikus volt, s másodjára is azt kell mondanom, a Misfits készítői nagyon kreatív ötletekkel tudnak előrukkolni. Így kell kérem szépen felcsigázni a nézőket és közben a sorozatot még jobbá tenni. Nekem az epizód simán megér egy 10/10 pontot.

2011 november 20, vasárnap

Előzetesek (2): Misfits

Kedden már lehet tölteni a Misfits 3. évadának 4. epizódját, melyhez érkezett most egy sneak peek. Érdemes megnézni, Kelly (Lauren Socha) és Curtis (Nathan Stewart-Jarrett) beszélgetése látható benne.

2011 november 20, vasárnap

Misfits - A harmadik évad eddigi három epizódja

Nagyon örültem neki, amikor megláttam, hogy a Misfits idei, vagyis a 3. évada október 30-án indul el, és nem november 10-e körül. Majdnem egy éves várakozás után sokan kíváncsiak voltak a folytatásra.

Sok oldalon a sorozat rendkívűl jó értékelést kapott, lásd IMDb-n, ahol a 8.9/10 magáért beszél. Sajnáltam, hogy Robert Sheehan, vagyis Nathan Young kiszállt a sorozatból, mivel ő és Simon volt a favoritom. Azért kaptunk még egy elbúcsúzó epizódot, 3x00 néven. Helyette érkezett egy új srác, akinek a neve Rudy és a saját képessége is megvan. Nem is csodálkozom, hogy itt minden második srác természetfeletti. Az új felügyelőjük pedig haláli, szó szerint leszarja, hogy mit csinálnak a közmunkások. Habár, elnézve az eddigi kettőt, akik meghaltak, és mindkettőt Simonék öltek meg, lehet, hogy nincs is már sok ideje hátra.


A 2. évad elég izgalmasan ért véget, csak új pörögtek az események. Az első szezon 6, a második 7 és a mostani pedig már 8 részes lesz, aminek én speciel nagyon örülök. Ez az új szál, amit bevezettek, hogy mindenki új képességet kap, remek ötlet volt. Bár szerintem némelyik régi képesség jobb volt, mint a mostaniak, például Curtisnél. A második epizód elég Donovan-centrikusra sikeredett és szerintem az eddig leadott három epizód közül az volt a leggyengébb. Tessék belevinni valamilyen érdekesebb dolgot, mert az, hogy Melissának, vagyis Curtisnek a pöcsét mutogatják, vagy azt, hogy megjött a havija, az minden, csak nem érdekes.
A harmadik vitt eddig mindent, nagyon érdekes volt. Megvolt benne az izgalom, a humor és még a dráma is. Az új fiú, aki ugyan csak egyetlen epizódban szerepelt, ebben, meg is halt a végére. Az ő képessége az volt, hogy amit megrajzol, az később valóra is válik. Milyen okos húzás a készítőktől, teljesen kreatív és új erő. Simont irányította ez a Peter nevű kissrác, aki túl magányos volt, szüksége volt egy barátra. A végén saját rajzai által halt meg. És itt van egy érdekes pont, hogy vajon a Maszkos Srác-szálból, vagyis Simon tetőn ugrálós énjéből mit akarnak kihozni. Valamilyen nagy eseményre kell számítani szerintem a 3. évad fináléjában. Visszamenni az időben szerintem nem fog Simon, de másik énjét nem "égette el", ezért nyílván még lesz szerepe annak is.
A többi szereplő, azaz Alisha és Kelly, ők csak úgy elvannak. Az okés, hogy Kellynek tetszik a csávó, aki új erőket adott nekik, de van-e több ebben a karakterben, azon kívűl, hogy rendkívűl csúnyán szeret beszélni. Alisha pedig idegbeteg, ha Simon felhúzza magára a szuperhősös cuccát. Rudy viszont remek választás volt Nathan "helyére", bár kezdem úgy érezni, hogy a gyerek nem azért került ide, hogy mást helyettesítsen. Megvan neki a saját személyisége. Végül pedig Curtis, aki hol fiú, hol lány, de képességének annyira nagy haszna nincs. A negyedik részben pedig tényleg felpörögnek a dolgok, elég csak megnézni az előzetesét. Ha jól láttam, a képesség-adogatós manus újból akcióba lendül, s ki tudja, hogy kivel mit fog tenni. Szerintem ártalmatlan, nem kell tőle félni. Nekem tehát a kezdés, meg az utána érkező kettő epizód egy 7/10-et ér meg, mert lehetséges, hogy máshova kéne fektetni a hangsúlyt.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás