2012 augusztus 14, kedd

Vendégkritikák

A mai naptól kezdve teljesen máshogy fog üzemelni a blog, ugyanis mostantól azt szeretném, ha különböző sorozatokról küldenétek be kritikákat: lehet pilot -és évadkritika is. Amelyiket szeretnétek. A kritikát a repuloember@citromail.hu e-mail címre lehet küldeni.

2012 július 8, vasárnap

Kritika | Anger Management pilot

Június 26-án kezdett Charlie Sheen legújabb sorozata, az Anger Management. Mivel ugye távozott a Two and a Half Menből, muszáj volt megmutatnia, hogy ő bizony még képes megnevettetni a közönséget. Sajnos ez nem mindenkinél sikerült, mert nagyon megosztja a népet: vagy azonnal megszeretik a sorozatot, vagy már kaszálják is a pilot után.

Kezdjük is az alaptörténettel, miszerint Charlie (igen, ismét Charlie a karakter neve) most már terapeuta, akinek régen dühkezelési problémái voltak, de ma már más embereken próbál segíteni, akiknek ugyanilyen problémái vannak. Sajnos poének terén semmi olyat nem szállítottak, amin akár csak elmosolyodtam volna, hanem én magam éreztem kellemetlenül magam végig.

Ismét és talán már túlzottan is jelen van a szexualitás a sorozatban (mint a TaaHM-nél), mert Charlie szívesen döngeti meg akármikor a terapeutáját, aki egyébként a barátja is egyben. Lehet szépen is tálalni az előbbit, de hogy ez a pilot 60%-át takarja, az már túlzás. Simán TaaHM koppintás és talán pont ezért találtam unalmasnak a részt, mert Charlie azt képtelen visszahozni: Charlie Harper karakterét.

És amit fontos megjegyeznem, a káromkodós üveg: szinte egy az egyben a New Girlben látható nagyképüveg (nagyképűsködésért kell fizetni) koppintása. Ennél már nem vicces, viszont Zooey Deschanel sorozatánál az, mert Schmidt szinte mindig fizet.

Úgy érzem semmi újat nem tudtak felmutatni, ráadásul végig kínszenvedés volt az a 22 perc, vártam, hogy vége legyen. Aki nagyon Charlie Sheen fanatikus, annak ajánlom, én már sajnos elmosolyodni nem tudtam rajta. Nem volt vicces. Ezért kaptam tőlem jóindulattal 4/10 pontot.

2012 június 25, hétfő

Kritika | Ilyen volt a New Girl első része

Igaz, hogy nem most kezdett a New Girl című vígjátéksorozat, hanem tavaly szeptemberben, de csak most tudtam sort keríteni a pilot epizódjára. Ennek személyében egy teljesen korrekt comedyt kaptunk.

Nem mondhatnám, hogy Zooey Deschanel miatt éreztem jól magam az epizód alatt, bár azért hozzátesz valamit a színésznő, gondolok itt az eyecandy-faktorra. Kellemes látvány, de néhol én éreztem magam kellemetlenül. Voltak azért olyan húzásai is, melyek megmosolyogtattak. Az "Except for Gollum... He lives in a cave." mondatot muszáj kiemelni, ráadásul ahogy Zooey mondta... tényleg érdemes akár csak ilyen pillanatok miatt elkezdeni.


A történet szerint Jess - aki meg akarta lepni párját, de egy másik lánnyal volt éppen szobán a srác - új helyre költözik, s három férfi lakótársa lesz. Adódnak poénok abból fakadóan, hogyan fogadják az új lányt. Mintha csak haver lenne, gondolok itt a fürdőszobás jelenetre, mikor a lábát borotválja Jess. A srácok egymás között is szórják a poénokat, valamint az is nagyon bejön, ahogy visszaemlékezéseket mutatnak, ki mekkora barom.


Én nagyon örülök, hogy megkapta a második évadának berendelését, mert ebből az egy epizódból kiindulva én úgy érzem, hogy az összes többi is legalább megüti ezt a mércét, hacsak nem ennél jobbat is. Ezért adok én a pilotra egy erős 8/10 pontot, de csakis azért, mert néhol elég kellemetlen szitut produkált Zooey, ergo néha erőltetettnek éreztem a táncolást, éneklést, valamint a túlzott "szerencsétlen lány" figurát. A sorozatot azért megkedveltem, ez a lényeg.

2012 május 23, szerda

Kritika | A gyanú árnyékában

Úgy érzem, hogy megér egy külön posztot A gyanú árnyékában című új sorozat, mely magyar és az RTL Klub nevű csatornán kapott helyett. Szerintem most jó lóra tettek idehaza, engem nagyon megfogott ez az új sorozat.

Hogy az is értse, aki nem követi, azok kedvéért írom most le, miről is szól egy-egy epizód. Minden részben kiemelt szerepe van a családnak, ezért is egyrészt dráma a produktum. Mindegyik epizódban az adott család valamely tagja kerül "a gyanú árnyékába", ám a részek végére tisztázódnak a dolgok, avagy megmutatják, milyen véget is ért.
Számomra nagyon tetszik, hogy ez az egyfelől dráma, másrészt dokumentumsorozat (dokureality) szereplőit teljesen hétköznapi emberek formálják meg, s ennek tetejébe még a sztorik is igaz történeteken alapulnak. Szóval az illető talán rá is ismerhet saját történetére.A sorozat heti öt epizóddal jelentkezik, ebből adódik, hogy hétköznaponként vetíti az RTL Klub, mégpedig 19:05-ös kezdéssel, aránylag jó idősávban, mert a Híradó után biztos még sokan ülnek TV előtt és egy ilyesmi sorozat el is nyerheti a tetszésüket. A mai nap, május 23-án a produktum az 1.08 - A lányunkat bezárták egy kairói börtönbe! című epizódot vetítette, s kezdem úgy érezni, hogy minden nappal egyre érdekesebb sztorikat kapunk. Nyolc rész alapján meg is ítélik egy 8/10 pontot, mert ahogy írtam, nekem tetszik. Remélem még sok rész fog érkezni belőle, mert ezerszer jobb, mint egy Barátok közt.

2012 május 14, hétfő

Kritika | Once Upon a Time - 1. évad

Éppen most végeztem a Once Upon a Time című sorozat 1. évadának fináléjával és nem túlzok, ha azt mondom, nem fogom tudni kibírni azt a kevesebb, mint fél évet, mire érkezik az új etap. Hihetetlen módon örülök, amiért anno, tavaly októberben beneveztem a pilot epizódra. Részletesebben írok a sorozatról a továbbiakban.

Tehát, a sorozat úgy egészében a Grimm mesékre alapul. Ergo helyet kap Hófehérke, Daliás Herceg, Piroska és a nagymamája, Tücsök Tihamér és még sorolhatnám. Elég sok karaktert sorakoztattak fel 22 epizód alatt, szóval bőven volt itt hely kifejteni a fontos dolgokat. Az évad azzal kezdődött, hogy a Herceg lovon vágtat szeretett Hófehérkéjéhez, majd pedig megtöri azt az átkot, melyet mindenki ismer: Hófehérke álomba merült a Gonosz Királynő almájától, ám az igaz szerelem mindennél erősebb varázslat. Így került vissza az életbe.

De ahogy maga a történet, mármint a későbbiekben, ahogyan ki lett találva, az valami pazar. Központban Emma Swan áll, aki egy óvadékügynöknő, család és boldogság nélkül éli mindennapjait. Külön kiemelném, hogy Jennifer Morrison egy kiemelkedő színésznő. Egyik pillanatról a másikra beállít egy kisfiú, aki azzal áll elő, hogy ő a fia. Kiderül, ez valóban így van. Adoptálva lett, csakúgy, mint anno Emma. Emma, aki nem más, mint Hófehérke és Daliás Herceg gyermeke. Henry, Emma fia pedig az előbb említettek unokája. A csavar viszont az, hogy az adoptált gyermek a Gonosz Királynőhöz került, akit mi itt, a saját világunkban Regina Millsként ismerünk. Ugyanis Regina egy átkot szórt a varázslatos világban mindenkire, így kerültek át a mi világunkba. Rajta és a gonosz Rumplestiltskinen kívűl senki nem emlékezett arra, ki is valójában. Emma végképp nem, főleg mikor Henry előállt azzal a könyvvel, amiben ezeknek a karaktereknek a története szerepelt.

A könyv ugyanis pontosan leírt mindent, ki kicsoda valójában, hiszen a mi világunkban aligha hinnénk el, hogy gyermekünk tanítója maga Hófehérke. Mi ezen nőttünk fel, de ezek igazából megtörténtek. Nagyon jól eltalált cselekményszálak, talán ennyire jókat még nem is láttam. És nem túlzok. A gonosz szereplők is akkora átéléssel hozták szerepüket, hogy az valami hihetetlen. Kalapot emelek Lana Parrilla (Evil Queen / Regina Mills) és Robert Carlyle (Rumplestiltskin / Mr.Gold) előtt, akiknek színészi teljesítménye az eget verdesi. Valamilyen neves díj járna nekik. Mert megérdemelnék.
Tehát ahogy kibontakozott az évad, mind rendes és mind flashback-szálak révén, s utóbbiakat bár nem időrendben kaptuk, akkor is azt kell mondjam, hihetetlenül erős első évadot kaptunk. Nem aknáztak ki mindent, ezt mutatja is az EPIC finálé, ami tényleg egyszerűen magával ragadta az embert. Olyan pillanatot hagytak nekünk egészen a következő évadig, hogy nem lesz itt olyan rajongó, aki kibírná addig. Ezért, s többször is ahogy leírtam, minden túlzás nélkül én 10/10 pontot adok az első szezonra. Unalmas résszel egyszer sem találkoztam.

2012 április 16, hétfő

Kritika | Ultimate Spider-Man pilot

Már itt a legelején leszögezem, hogy egyáltalán nem szoktam nézni rajzfilmsorozatokat. Nem, mert inkább nézek fantasyt, drámát vagy comedyt, de élőszereplősöket. Viszont most itt egy rajzfilmsorozat, amit tuti nézni fogok heti rendszerességgel. Ez pedig az Ultimate Spider-Man.

Belekezdtem, mert maga a téma érdekel, tehát a Pókember. És nagyon örültem a fejemnek, mikor végignéztem a pilot epizódját, mely az 1.01 - Great Power címre hallgat. A történteket már úgy látjuk, hogy Peter Parker egy éve a Pókember. Még középiskolába jár, feltűnnek barátai, úgy mint Mary Jane Watson vagy Harry Osborn. Az is tetszett, hogy behozták rögtön az elején Harry gonosz apját, Norman Osbornt, aki később valószínűleg Pókember ellenségéve, Green Goblinná válik.

Maga a történet is tetszik, az egész tálalása és ami rávett arra, hogy folytassam a sorozatot, az Pókember humora. Egyszerűen olyan egysorosokat nyom Póki, hogy néha csak nézek. A fene gondolta volna, hogy egy ilyen rajzfilmsorozaton is lehet röhögni. És egy újfajta "nézet", vagy nem is tudom, hogy minek hívjam ezt, az is tetszik. Néha Peter vagy Pókember megállítja a képet és ekkor közli gondolatait. Nem sok helyen láttam ezt eddig, ahogyan azt sem, milyen beteg módon ábrázolják néha Póki elméleteit. Semmi rosszra ne tessék gondolni, a pilotban csak elég viccesen mutatták meg, hogyan próbálta elkapni Pókember a Csapdászt, aki a Rémes Négyes tagja.
Mivel Pókember, többek között már nem az Amazing, hanem az Ultimate tagja a S.H.I.E.L.D.-nek, így számíthatunk Nick Fury felbukkanására is. Megkeresi Pókembert azzal, hogy csatlakozzon hozzájuk, hogy tökéletessé képezzék. Peter csak a rész végén dönt, de végül igent mond. Érdekes lesz látni ezt a szálat is.
Összeségében én nagyon jól szórakoztam ezen az epizódon, de szerintem a többi is hozza majd ezt a szintet. A humor is főszerepet játszik, de nem csak emiatt érdemes elkezdeni. Sajnáltam is, mikor a 22. percnél vége lett, de nem várhatunk hosszabb időtartamat egy rajzfilmsorozat epizódjánál. Szóval én simán adok egy 8/10 pontot neki, bár hajlottam a 9 felé is, de nem akarom, hogy azt higgyétek, túlságosan elfogult vagyok vele kapcsolatban.

2012 április 12, csütörtök

Kritika | Merlin - 2. évad

Merlin (Merlin kalandjai) első évada utána rögtön bele is kezdtem a másodikba, egyrészt azért, mert érdekes végkifejletet kapott az 1. szezon, másrészt mert ennél a sorozatnál egyszerűen sosem unja magát az ember. Rögtön el is kezdeném akkor elemezni az epizódokat, valamint magát, az egész 2. évadot.

A 2. évad 1. epizódja igenis megállta a helyét, mint évadnyitó rész. Mint minden résznek, ennek is volt egy főgonosza. Nagyon bírom, hogy mindegyiket úgy építik fel, hogy egy egész dolog köré épüljön, minden teljesen jól kidolgozva, hogy aztán a végén megoldódjon a rejtély, vagy sem. Tehát bejött a képbe - igaz, csak 1 rész erejéig - Cornelius Sigan, a varázsló, aki régóta halott, ám lelkét egy drágakőbe zárta. Persze pont ekkor jött Camelotba egy Cedric nevű szélhámos, akinek fájt a foga a pincében található aranyokra. Rögtön beférkőzött Uther királyi körébe, vagyis inkább Arthuréba, így háttérbe szorítva szegény Merlint. A lényeg, hogy Cornelius újra testet öltött, mégpedig Cedricként. Az egész epizód érdekes volt, nekem tetszett. És a végén Merlin pedig megoldott mindent.

A 2. évad 2. epizódja kicsit laposabb volt, mint az előző, de így sem lehet azt mondani rá, hogy unalmas volt. Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok a sorozattal kapcsolatban, de próbálok azért a hibákra is rávilágítani. Ebben az epizódban pedig egy bérgyilkost béreltek fel, s mi másért, mert ha nem Uthert kell megölni, akkor a trónörököst, Arthurt. De Merlin mindig ott van, ergo Arthur így is, úgy is megmenekül. Az epizód végén csúfos véget ér a bérgyilkos élete, Arthur pedig életben marad.

És a 2. évad 3. epizódjában vették elő kedvenc cselekményszálamat, mely egy ideig csendben ül a háttérben, majd mikor visszatér, mindig történik valami. Ez a szál a druida-szál, melynek köze van Morganahoz. A rész is tulajdonképpen erre épül rá, ismét láthatjuk a Mordred nevű fiút, akinek valamilyen fura kapcsolata van Morganaval. Kezdünk ráébredni, hogy a gyámleány nem pusztán emberi lény, hiszen bír mágiával. Álmai vannak, amik inkább jövőképek, aztán gyertyákat gyújt és vázákat tör, pusztán az elméje segítségével. Morgana, aki felkereste a druidákat, visszatér Camelotba és az élet megy tovább. Szintén jó epizód, jobb, mint az előző, ám kissé unalmasabb, mint a 2. évad premierepizódja.

A 2. évad 4. epizódjára túl sok szót nem pazarolnék, elég csak a címét elolvasni: Lancelot and Guinevere. Persze, szerelmi szál is kell bele, nem mondom, hogy nem, de Gwen igazából Arthurt szereti, ami kölcsönös, tehát akkor minek kell ilyenért visszahozni Lancelotot? Nem bántam volna, ha ott, az 1. évadban végleg elmegy és nem látjuk többet. Szerintem pont elég lett volna neki az az egy epizód.

A 2. évad 5. és 6. epizódja szoros összefügg egymással, lévén az utóbbi az az előzőnek a folytatása. Eléggé morbid és undorító dupla epizód volt, persze nem vetem meg ezt a trollos ötletet. Izgulni itt is lehetett, bőven. Ugyanis egy gonosz troll, aki egy királynő alakját vette fel - hozzáteszem, eléggé szép királynőét -, el akarta csábítani Uthert. Főzet segítségével tudott emberi alakot ölteni, tehát Merlin feladata az, hogy egy olyat tegyen le az asztalukra, amitől visszaváltozik ez az undorító lény. Sikerült is neki elérni a 6. epizód végén, Uther eközben, a tudtán kívűl elvette a trollt és többször is hált vele. Mondom, ocsmány dolgok szerepeltek az epizódban, gondolok itt a troll kinézetére és viselkedésére.

A 2. évad 7. epizódja eléggé érzelmekkel teli epizód volt. Merlin meggondolatlanul varázsolt, persze nem jöttek rá, hogy ő volt az. Pusztán csak unatkozásból tette. Hívni kellett hát a boszorkányvadászt, Arediant, aki biztosan tudja kezelni a helyzetet. A gond csak az, hogy ő egy nagy szélhálmos és ha bizonyítani nem tud, hamis bizonyítékokat gyárt. Így történt az, hogy szegény Gaiusnak kellett magára vállalnia a bűnt, mentve ezzel Merlint. Majdnem meghalt és én itt izgultam érte. Remek karakter, kár lett volna látni őt meghalni. Szerencsére nem ez történt. És itt is, az epizód végén meghalt a gonosz, ez esetben Aredian.

A 2. évad 8. epizódja is döntő szerepű, mert a 3. évad egyik gonosza teszi meg itt első megjelenését, Morgause, aki - én a név alapján sejtettem - mellesleg Morgana féltestvére. Igen ám, de ez a kardot igen ügyesen forgató nő egy gonosz boszorkány. Célja, hogy Camelot pusztuljon. Itt még Morgana nem csatlakozik hozzá, de ami késik, nem múlik.

A 2. évad 9. epizódja talán az az epizód, ami egyáltalán nem vett le a lábamról. Ismét druida-szál, de inkább központosítottak Merlin eddig elhanyagolt szerelmi életére, mintsem valami izgalmas dolgot rakjanak le elénk. Vagy az izgalmas, hogy kiderült, a druida lány, Freya éjjelente egy fenevaddá átkozott szörny? Nem a legkiemelkedőbb epizód volt.

A 2. évad 10. epizódja már egyre jobban közelít a fináléhoz, tehát lehet sejteni, hogy itt bizony nagy dolgok fognak történni. Bár ez sem igazán volt érdekes rész, hogy megérkezett Lady Vivien és a másik királyság gonoszai - egyébként mind azért jött Camelotba, hogy békét kössenek - kitervelték, hogy Arthurt csalinak használják, hogy beleszeressen a lányba, aminek Vivien apja nem örülne, ezzel háborút indítva. A rész végén elcsattan ismét egy csók Gwen és Arthur között, lehullik a bűbáj a hercegről, Vivienék és a többiek pedig távoznak.

A 2. évad 11., 12. és 13. epizódját pedig egy kalap alá vennem, annyira jóra sikeredtek. A 11. részben Mordred és egy warlock (varázsló) találkozik Morganaval, később pedig egy kristályt keresnek. Megfelelő kezekben hatalmas tudást ad és ugyanakkora erővel bír. Főhősünk, Merlin meg is fogja a kristályt, így látja a jövőt: a sárkány elszabadul, pusztulást és halált hagyva maga mögött. Igen ám, de mivel Merlin tett egy ígéretet, neki kell elengednie. A fináléban pedig találkozunk Merlin apjával, aki sajnos kb. 10 perces szereplés után meghal, de kiderül, Merlin is sárkányúr, mint az apja. Ergo hallgatnia kell rá a sárkánynak. Tehát az utolsó percekben elrepül. Viszont Morganat elvitte Morgause, akit eléggé sokáig kerestek. Több, mint egy évig és ezalatt a lány nagyon, nagyon sokat változott. És persze nem pozitív irányba.

Összeségében iszonyatosna jó évad volt, szerintem jobb is, mint az első. Gyengepontokból sokat nem találtam és ami nagyon jó, hogy ahogy véget ért egy rész, rögtön indítottam be a következőt. Milyen sorozat ez, kérdem, hogy az ember egymásutánba ledarál vagy 4-5 részt? Egy jó sorozat, ez a tömör válasz. Tőlem simán kap egy 9/10-et.

2012 április 10, kedd

Kritika | Merlin - 1. évad

Áldom azt a napot, amikor belekezdtem a Merlin (Merlin kalandjai) című brit fantasybe, s itt senkit ne hangoljon le az a tény, hogy brit a sorozat, mert megint olyat tettek le az asztalra, amit érdemes megnézni.


Szinte nincs is olyan ember, aki ne hallott volna a nagy és erős varázslóról, Merlinről. Mindenkinek egy idős, szakállas öregember jut eszébe, akinek a varázsereje hatalmas, emellett a bölcsesség és jóság megtestesítője. Igen ám, csakhogy ez a sorozat Merlin fiatalkoráról szól.

A sorozat első epizódjában megérkezik Camelotba az ifjú varázsló, ahol már várja Gaius (aki nem rokona Merlinnek), aki jól ismeri Merlin anyját, s később a fiú mentorává is válik. Gaius a királyi udvar doktora, Merlin pedig nála lakik, s be is segédkezik. A király ekkor Uther Pendragon és a fia a herceg, Arthur Pendragon. A király fogadott gyámleánya pedig Lady Morgana (Morgan Le Fay), az ő cselédje pedig Gwen, vagy másnéven Guinevere. Ők a sorozat fő karakterei, köréjük épülnek az évadok.


Merlin Arthur megmentésével a herceg szolgájával válik, s sorsuk ekkor fonódik egybe, hiszen ahogy a barlangban tartott, több, mint 1000 éves sárkány is megmondta, Merlin végzete az, hogy Arthur védelmezze, míg az nem lesz király.

Azért is szeretem a sorozatot, mert olyan módon szórakoztatják a nézőt, hogy az észre sem veszi, hogyan repül el az a közel 45 perc. Semmi felesleges, random epizód, meg átívelő szálak, viszont közben figyelnek arra, hogy a karakterfejlődés ne ragadjon le. Az első évadban az események igazából már az elején beindulnak, de úgy igazából az 1x04 környékén. Az évad fő ellensége Nimue, pedig 13 epizódból mindössze 4 részben szerepelt. Merlin a fináléban elpusztítja, bár Gaius majdnem meghalt. Nem mondom el, hogyan és miért, tessék elkezdeni a sorozatot.

Kedvenc karakteremmé vált Merlin, aki ha kell, komoly és ha úgy hozza a sors, a komikus oldalával kápráztatja el a sorozat nézőit. Másszóval hol izgulunk, hol pedig nevetünk a kissé ügyetlen Merlin tevékenykedésein. Aki számomra ellenszenves, az Uther, viszont gyámlánya és fia, azaz Morgana és Arthur nem. Sőt, Gwen is egy szeretereméltó karakter, sokszor együttérez vele az ember. Én az 1. szezonra, minden túlzás nélkül egy 8/10 pontot adnék, mert ez olyan sorozat, ami leültetett a képernyő elé és több epizódot is ledarálok belőle, mert nem unom (igen, most hozom be a lemaradásom).

2012 január 28, szombat

Kritika | Alcatraz - Az első két epizód

Ismét jöttem kritikával, ezúttal az Alcatraz nevű újonc pilotjáról fogok írni, mivel hihetlenül jóra sikeredett. Promóciós anyagokat nem nagyon láttam róla, de legalább nem lőttem le poénokat.

Mindenki ismeri az Alcatrazt, vagy régebbi nevén az Alcatraz-szigetet (de Szikla néven is ismertté vált), ami egy hatalmas börtön egy szigeten. A pilot úgy kezdődik, hogy a szigetre koncentrálnak, mivel ez később is még fontos szerepet tölt be. A baj már akkor észlelhető, mikor a kocsi üres, ezért a két őr be is sétál a börtönbe. Olyan alapötlettel álltak elő a készítők, amit nem tudok elképzelni, hogy valakinek ne tetszene.

Beszélek 256 rabról és 46 őrről. Az Alcatraz egy nagyon kemény börtön, tele a legfurcsább, legkegyetlenebb, legelborultabb rabokkal. De amikor a két őr észreveszi, hogy az összes, tehát mind a 256 ember eltűnt, mindenki felteszi ezeket a kérdéseket magában: Hova tűntek? Ki tüntette el őket?

Én gondoltam időutazásra is, mivel ez magyarázná azt, hogy 1963. március 21-én eltűntek és 2012-ben felbukkannak úgy, hogy egy napot sem öregedtek. Még fogalmam sincs, hogyan kerültek ide, de valószínűleg az első évad erre fog épülni, ennek a témának a kivesézésével. Nem csak mi, nézők, hanem Rebecca Madsen (Sons of Anarchy) és partnere, Dr. Diego Soto (Lost) is arra próbál rájönni, mi is történt cirka 50 éve. Azért nem sorolnám ide Emerson Hausert - aki mellesleg ott volt a '63-asok eltűnésekor, hiszen a kettő őr közül ő volt az egyik, a fiatalabbik -, mert szerintem ő tudhat valamit. Mondom ezt úgy, hogy megnéztem a 2. epizódot is, melynek a végét elárulni hatalmas spoiler lenne. Nézzétek meg inkább.

Tehát az 1. szezon valószínűleg arra fog épülni, hogy előkerítik a rabokat, s kiderítik, mi is történt valójában egy fél évszázaddal ezelőtt. Az első kettő epizódra én simán adok egy 9/10-et, hiszen nagyon erősen kezdett, s a második rész sem volt egy szinttel lejjebb.

2012 január 8, vasárnap

Kritika | The Vampire Diaries - Visszatérés a 10. epizóddal

És végre visszatért a héten a The CW képernyőjére a sikersorozata, a The Vampire Diaries (Vámpírnaplók). Eléggé erős befejezést kaptunk, s én egy ilyesmi fajta visszatérésre számítottam. Sajnos nem ez történt. Na de hogy miért is, az lejjebb kivesézném.

Fontos kérdés, hogy hogy is fejeződött be a sorozat 3. évada a téli szünet előtt? A rész, mely a Homecoming címet viselte, nagyon izgalmas volt, tele csavarokkal. Meghalt Mikael, az Eredetiek apja, aki végezni akart nevelt fiával, Klausszal. De - köszönhetően a sok csavarnak - a tervbe hiba csúszott, mikor Stefan megmentette Klaus életét. Ezzel persze mentette Damonét is, így viszont meghalt Mikael. Elpusztult a fegyver, amivel meg lehetett volna ölni Klaust.

És érdekes felvezetést kapott a 10., visszatérő epizód. Rögtön Bonnieval kezdődik, amint a boszorkányház felé sétál, oda, ahol újraélesztette Jeremyt, valamint ahol összegyűjtötte a 100 boszorkány erejét Klaus megöléséhez. Fontos itt az utolsó mondat, mivel az volt az első mód a hibrid kivégzésére. A második a fehér tölgyből faragott karó, és... itt jönne a harmadik mód? Bonnie álmában (amit én inkább jövőképnek tekintek) kinyit a bosziházban egy koporsót, melyben Klaus fekszik. Na de karó sehol. Viszont a két kezén körbetekerve a nyaklánc, mely anno Eredeti Mamáé, Estheré volt. Ezzel lehet megölni a fiát? Ki tudja? Mindenesetre ez remek húzás volt, akármi is legyen belőle.


Aztán érdemes beszélni a Jeremy szálról is, mivel mintha ez az epizód inkább a fiú köré épült volna, nem annyira a hibridek, vagy Klaus köré. Jeremy megint változáson esett át, a fene számolja, hogy hányadikon. Most megint egy hanyag, idióta gyerek lett, aki nem dolgozik, nem tanul, valamint az ellenséggel cimborál, sőt, Klaus igézésére még kocsi elé is kiáll, persze Alaric közbelép, csak Jeremy helyett őt üti el az autó. A gyűrűje meg meghibásodott. Aggódni nem kell, túlélte, de valószínűleg az inkább Damon vérének köszönhető. Tylert pedig simán nevezném már ellenségnek, mert az a beteges elképzelése, hogy mindenben követni kell Klaust... nevetséges. Ez el lett túlozva. Aztán Jeremy 16 évesen Alaric íjával lövöldöz, persze megmenti nővérét Klaus egyik hibridétől, de utána levágja a csávó fejét egy hentesbárddal. Én már itt sejtettem, hogy ezért kap valamit a fiú. Elena megkéri Damont, hogy ültesse el a fiú agyában, el kell mennie a városból. Alaric pedig teljes mértékben egyet ért, én pedig ővele. Nem lett volna baj, ha teljesen kiírják a kiskölyköt, de még így is jobb, hogy egy ideig nem kell nézni a savanyú képét.
Damon és Stefan, valamint Klaus. Beszélhetnénk itt három különböző emberről, de mégis úgy érzem, hogy Damon és Stefan megint összefog, mégpedig Klaus ellen. Eddig is végezni akart mindkét Salvatore fiú a hibriddel, de talán könnyebben megy majd az egész, ha együtt dolgoznak. Kiderül, hogy Stefan csak mentette bátyja életét, mire az említett nem reagál túl jól. Egy kicsit megsértődik. Stefan a koporsókat ellopta még a 9. epizód végén, mivel Klaus is elvett tőle mindent, ami fontos volt számára. A fiú elrejti a bosziházban őket, ahol a 100 boszorkány segített elrejteni. Mégis, egyedül Bonnie képes megoldást találni arra, hogyan nyithatják fel. De mi volt ez a mondat Stefantól? "Csak egy van nyitva. Próbáltam a többit is, de azokat nem lehet." Na de ki van abban, amit ki lehet nyitni? Szintén piros pont jár. Rebekah pedig megint meghalt, mivel Elena alkut kötött Klausszal, hogy visszaadja a lányt, ha a hibrid békén hagyja az öccsét. De úgy látszik Klaus még mindig arra hajt, hogy egy napon mindenkit feléleszt a családjából. Már csak vissza kéne szerezni a koporsókat. Aztán remek záróként megkapjuk a várva várt Damon-Elena csókot, Damon pedig szarik rá, hogy bűntudatot kell-e emiatt éreznie vagy sem. Tök laza, nekem tetszett.
Voltak azért gyengébb pillanatok is az epizódban, én egy sokkal erősebb visszatérésre számítottam. Megnéztem direkt kétszer is, de annyira nem volt jó, mint egy 8. vagy egy 9. epizód. Persze biztos azért van, mert megint kell várni pár epizódot, hogy beinduljon a szerkezet. Szóval én erre jó indulattal adok egy 7/10-t, de még így is a kedvenc sorozatomról beszélünk. Reméljük a 11. epizód már sokkal több izgalommal lep meg minket.

2012 január 2, hétfő

Kritika | Misfits - A 3. évad

Tavaly december végén búcsúzott a Misfits, amit egyébként sajnálok, mert elég ütős véget sikerült odarettyinteniük a készítőknek. Bővebben ki is vesézném a 3. évadot, mert van itt miről beszélni.

Sokan emlékezhetnek még a 2. évad végére, ami szintén erősre sikeredett, mint ahogy maga az évad is. Ez a legújabbnál viszont nem volt igaz. Volt benne 1-2 olyan epizód, ami annyira talán nem is illett bele a légkörbe. Szóval a 2. évad után kiderült, 2011-ben Nathan Young (Robert Sheehan) nem fog visszatérni, pedig nagyon sok rajongónak ő volt ám a kedvence, vitte is az egész sorozat comedy-faktorát. Persze azért gondoltak arra is, ha nincs Nathan, új arcot/arcokat is be kellene hozni, s ezt meg is tették, rögtön az első részben.

Rudy, az új srác. Joseph Gilgunnak, vagyis Rudynak nem volt könnyű dolga, kettő szempontból is. Mivel Nathan távozott (de nem az élők sorából, lásd: 3.00 - Vegas, Baby!), a színésznek kellett legalább olyan szintet hoznia, mint anno annak a hülyének. Sokan azt gondolták az első epizód után, hogy ez túljátssza a szerepét. Ez szerintem nem igaz, Joseph teljesen jó választásnak bizonyult. Beszéljünk a másik nehézségről. Rudy képessége a kettős személyiség, ezt pedig értsétek úgy, hogy képes kettéválni, de szó szerint. Nem biztos, hogy annyira könnyű egyszerre két, külsőleg ugyanolyan karaktert eljátszani, de belsőleg teljesen mások. Ez Rudy két személyisége.

Jöjjön Curtis, akinek a legelső képessége nagyon tetszett, de ugye tudjuk, a 2. évad végén elmentek Seth-hez, a csávóhoz, aki pénzért dílerkedik a szupererőkkel. Ez is remek ötlet volt, eddig még nem láttunk ilyet. Curtis második képessége ki is derült, ami a nemek közötti váltás. Ennek én sok értelmét nem láttam, s ez volt például az az epizód, a Curtis-centrikus (lányban Melissa), melynek értéke a 0-hoz áll közelebb. Aztán megint újat kapott, mert a nemek közötti váltogatós bekrepált, így képes volt visszahozni a halottakat. Seth kérte tőle, hogy Shannont, a halott barátnőjét hozza vissza. Curtis bele is ment, tetszett is volna az egész, na de jött a csavar: akit egyszer visszahoz a halálból, zombiként tér vissza. Megint hülye képesség. És ez így is maradt a fináléig.

Kellyt és Sethet egy kalap alá venném, lévén a kapcsolatuk alakulgatott az egész évad során, s a végén talán meg is kaptuk tőlük a hepiendet. Kelly egy "fokin roket szájentiszt" (fuckin' rocket scientist) lett, magyarul hiper-szuper agya lett. Kérdem én, ennek is volt értelme? Egyszer, vagy kétszer ha használta a 8x45 perc alatt. Újabb mellélövés. Seth karaktere viszont érdekes, lévén ő az, aki képes raktározni, s elszívni erőket másoktól. Sőt, a fináléban kiderült, hogy egy ember birtokolhat egyszerre több képességet is, köszönhetően Sethnek, aki jó pénzért bármennyit ad.

És végül Simon és Alisha. Simon még mindig a nagy kedvencem, főleg azért, amilyen szerepet szántak neki az egész sorozatban. Alisha új ereje (mások helyébe képzelés) teljesen értelmetlen választás volt, Simoné azért kicsit jobb, a jövőbelátás. Mindenki arra várt, mikor jön el a pillanat, mikor Simon visszamegy az időbe, mert ki volt neki építve a "maszkos srác, aki a tetőn ugrál" cselekményszál, s ugye úgy az igazi, ha vissza is megy az időben, mert a jövőbeli Simon is ezt tette. De ilyen képességel, a jövőbelátással hogyan utazhatna vissza? És akkor a 3. évad záró epizódjában megkaptuk a választ, de hogyan? Visszajöttek a halottak egy médiumnak köszönhetően, s az a csaj, aki átmosta a srácok agyát, megölte Alishát. Ez volt az a pont, ahol Simon visszamegy, s mindenki kapcsolt szerintem egyből, hogy ez Seth segítségével megvalosítható. Igen ám, de Simon egy más fajta képességet kap (pedig ő Curtisét akarta volna, csak azt Seth belehelyezte az iguánájába, azt pedig megette Shannon a 7. epizódban), mellyel visszaugrani a jelenbe nem lehet, csakis a múltba időutazni. Így írodott ki a 4. évadból Simon, valamint Alisha is, akik egy örök körforgás részesei maradnak, ami Kelly szerint romantikus.

Kérdem én, ebből ki lehet hozni egy frankó 4. évadot? Se Simon, se Alisha (bár őt annyira nem sajnálom), se Nathan. Marad a két Rudy, Curtis, Kelly és Seth. Az egész évadra én egy 7/10-et adnék, mert voltak itt jó szituk is, csak rohadtul el lett cseszve a vége azzal, hogy Simon végzete beteljesedett. De tudtuk, hogy egyszer majd eljön ez a pillanat, csak nem ilyen ratyi időutazós képességel. Ennyi lenne a 3. évad részemről.

2011 december 20, kedd

Kritika | The Secret Circle - 5 epizód után

Kedvenc új sorozatom lett a The Secret Circle, a Once Upon a Time mellett. Hogy miért, azt ki fogom bővebben fejteni. IMDb profilját már csak megszokásból is megnéztem és csodálkoztam, hogy miért csak 7.6/10-es értékelése van. Én simán megadnám neki a kerek 8 pontot. Na de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy milyen is valójában a sorozat.

Kezdjünk akkor neki. Megérkezett idén, szeptember 15-én L.J. Smith The Secret Circle nevű könyvének megfilmesített (a megsorozatosított elég hülyén hangzana, pedig ez lenne a helyes) változata, melyre sokan hitték azt, hogy ez egy az egyben Vámpírnaplók-féle sorozat lesz. Abból is a boszorkányos változat. Jó hír, ez nem lett igaz. Teljesen más az epizódok felépítése is, meg csomó minden.A főszereplő Cassie Blake, akinek már az első epizódban meghal az anyja, s már akkor elkezdik adagolni a nézőknek a sötétséget, a gonoszt. Remek ötlet, mert anélkül egy ilyesmi sorozat nem sokat szokott érni. Muszáj meglennie a jó és a gonosz közötti egyensúlynak. Bár kicsit hajaz Elijahra a Meade apuka, de sebaj, mert engem egyáltalán nem zavar. Aki annál inkább, az Faye Chamberlain anyja, Dawn, aki ugyanolyan seggfej, mint a lánya. Nekem ez a kettő szereplő nem tetszik, de talán majd változik a véleményem pár rész után.

És ha már pár résznél tartunk, nagyon jól felépítették az addigiakat. Kíváncsi vagyok a mitológiájára, ami persze minden sorozatnak van. Kiderült, hogy Cassie egy Blake, vagyis a boszorkányság kezdetéig nyúlik vissza a vérvonala. A nagymuter pedig a Vének közül egy, tehát öreg boszi nem vén boszi. Van benne is potenciál, nem elhanyagolható tényező a nagyi.

Fontos megemlíteni még a szereplőgárdát is. Nem sok jót hallottam például a sorozat előtt Thomas Dekkerről, aki itt Adamet alakítja. Kellemesen csalódtam benne, sokkal rosszabbra számítottam a kritikák alapján. Britt Robertson, vagyis Cassie pedig szintén nem tűnik rossz választásnak, s valljuk be azért - mi, férfi nézők -, hogyha a kinézetet nézzük, akkor az kifogástalan. Nekem mégis legjobban Shelley Hennig (Miss Teen 2004 - Louisiana), azaz Diana Meade mozgatja meg a fantáziámat. Nicket sajnáltam még, azt viszont nem írom le, hogy miért. Tessék elkezdeni a sorozatot, ha valakit érdekel.

A tetőpont az 5. részben volt, bár lehet volt ennél jobb rész is, de én még csak az ötödikig jutottam el. Ha pontot kéne rá adnom az eddigiek alapján, tőlem egy 8.3/10-et kapna. Lesz ez jobb is, nagyon úgy érzem. Ismét egy teljesen korrekt sorozat a The CW részéről.

2011 november 23, szerda

Értékelés: Misfits - 3x04

Úgy érzem, hogy megérdemel egy külön posztot a Misfits 3. évadának 4. része, ami egyébként a szezon félévadzárója volt. Nagyon ütősre sikeredett, valahogyan még az előző epizódot is sikerült űberelniük. Mi is volt ebben a részben?

Egy öregember nyitja az epizód első jelenetét, akiről megtudjuk, hogy szüleit a II. világháborúban elvesztette, őt pedig zsidó létére örökbe fogadta egy német család. Akinem nem esett volna el, itt bizony a szál Adolf Hitlerhez köthető. Kiderült, hogy a képesség adogatós/elvevős srác, akinek neve Seth, adott a manusnak képességet, méghozzá az időutazást. Hogy ez Curtis régi képessége volt-e vagy sem, azt nem tudom, de attól függetlenül remek ötlet volt ez.
A lényeg, hogy elhatározza a bácsi, hogy bosszút áll szülei haláláért Hitleren és visszamegy az időben. Meg akarja ölni, ám minden balul sül el, mert Adolf szúrja meg az öreget, aztán megtalálja az okostelefonját. Itt kezdődik a probléma, mert a krapek visszamegy "saját" idejébe, ám a telefonból kinyert (1945) technológia túl korán hozzájuttatta a nácikat a hatalomhoz. Egy alternatív jelenbe sikerült visszatérnie, ahol a nácik a mai napig kegyetlenkednek és ölnek.

Seth itt kulcsfontosságú karakternek számít, mivel az ő képessége az, hogy tud adni és elvenni erőket. Az is fontos, hogy a bácsi is tőle kapta, s ennek következtében borult fel minden. A felügyelő, azaz Shaun ranggal rendelkezik, s Simon is egy besorozott náci. Persze tudjuk, hogy kedvenc karakterünknek ez nincsen ínyére, s ezt be is bizonyította. Kellemes meglepetés volt az alternatív 2011-ben látni Petert, de itt is meghalt, nem valami szépen.

A szálak szépen futottak össze, mindenki találkozott a másikkal, s a végén sikerült Kellynek rendbehoznia a dolgokat, mivel Seth az időutazás képességét adta neki, így visszament Hitlerhez, s elvette tőle a telefont. Persze aztán saját valóságában Seth visszaadja neki a f*ckin' rocket scientist, azaz a tudós képességét. Ez az epizód frenetikus volt, s másodjára is azt kell mondanom, a Misfits készítői nagyon kreatív ötletekkel tudnak előrukkolni. Így kell kérem szépen felcsigázni a nézőket és közben a sorozatot még jobbá tenni. Nekem az epizód simán megér egy 10/10 pontot.

2011 november 20, vasárnap

Misfits - A harmadik évad eddigi három epizódja

Nagyon örültem neki, amikor megláttam, hogy a Misfits idei, vagyis a 3. évada október 30-án indul el, és nem november 10-e körül. Majdnem egy éves várakozás után sokan kíváncsiak voltak a folytatásra.

Sok oldalon a sorozat rendkívűl jó értékelést kapott, lásd IMDb-n, ahol a 8.9/10 magáért beszél. Sajnáltam, hogy Robert Sheehan, vagyis Nathan Young kiszállt a sorozatból, mivel ő és Simon volt a favoritom. Azért kaptunk még egy elbúcsúzó epizódot, 3x00 néven. Helyette érkezett egy új srác, akinek a neve Rudy és a saját képessége is megvan. Nem is csodálkozom, hogy itt minden második srác természetfeletti. Az új felügyelőjük pedig haláli, szó szerint leszarja, hogy mit csinálnak a közmunkások. Habár, elnézve az eddigi kettőt, akik meghaltak, és mindkettőt Simonék öltek meg, lehet, hogy nincs is már sok ideje hátra.


A 2. évad elég izgalmasan ért véget, csak új pörögtek az események. Az első szezon 6, a második 7 és a mostani pedig már 8 részes lesz, aminek én speciel nagyon örülök. Ez az új szál, amit bevezettek, hogy mindenki új képességet kap, remek ötlet volt. Bár szerintem némelyik régi képesség jobb volt, mint a mostaniak, például Curtisnél. A második epizód elég Donovan-centrikusra sikeredett és szerintem az eddig leadott három epizód közül az volt a leggyengébb. Tessék belevinni valamilyen érdekesebb dolgot, mert az, hogy Melissának, vagyis Curtisnek a pöcsét mutogatják, vagy azt, hogy megjött a havija, az minden, csak nem érdekes.
A harmadik vitt eddig mindent, nagyon érdekes volt. Megvolt benne az izgalom, a humor és még a dráma is. Az új fiú, aki ugyan csak egyetlen epizódban szerepelt, ebben, meg is halt a végére. Az ő képessége az volt, hogy amit megrajzol, az később valóra is válik. Milyen okos húzás a készítőktől, teljesen kreatív és új erő. Simont irányította ez a Peter nevű kissrác, aki túl magányos volt, szüksége volt egy barátra. A végén saját rajzai által halt meg. És itt van egy érdekes pont, hogy vajon a Maszkos Srác-szálból, vagyis Simon tetőn ugrálós énjéből mit akarnak kihozni. Valamilyen nagy eseményre kell számítani szerintem a 3. évad fináléjában. Visszamenni az időben szerintem nem fog Simon, de másik énjét nem "égette el", ezért nyílván még lesz szerepe annak is.
A többi szereplő, azaz Alisha és Kelly, ők csak úgy elvannak. Az okés, hogy Kellynek tetszik a csávó, aki új erőket adott nekik, de van-e több ebben a karakterben, azon kívűl, hogy rendkívűl csúnyán szeret beszélni. Alisha pedig idegbeteg, ha Simon felhúzza magára a szuperhősös cuccát. Rudy viszont remek választás volt Nathan "helyére", bár kezdem úgy érezni, hogy a gyerek nem azért került ide, hogy mást helyettesítsen. Megvan neki a saját személyisége. Végül pedig Curtis, aki hol fiú, hol lány, de képességének annyira nagy haszna nincs. A negyedik részben pedig tényleg felpörögnek a dolgok, elég csak megnézni az előzetesét. Ha jól láttam, a képesség-adogatós manus újból akcióba lendül, s ki tudja, hogy kivel mit fog tenni. Szerintem ártalmatlan, nem kell tőle félni. Nekem tehát a kezdés, meg az utána érkező kettő epizód egy 7/10-et ér meg, mert lehetséges, hogy máshova kéne fektetni a hangsúlyt.

2011 november 15, kedd

Once Upon a Time - 2 rész után

Valamit tudhat az ABC. Nem, nem a Suburgatory vagy a Modern Family nevezetű sorozataira gondolok, bár azokkal sincs bajom, de valami egészen új dolgot hozott be idén ősszel. És az is tuti, hogy az Evil Queen szerepre egy hihetetlenül bombanőt sikerült kiválasztani (Emma Swan, alias Jennifer Morrison se ronda), már csak miatta is érdemes belekezdeni az újoncba.


Október 23-án debütált a pilotjával a Once Upon a Time című újonca, ami engem teljesen megfogott. Örültem is, mikor láttam, hogy egész évados berendelést kapott, tehát 22 epizódon át lehet élvezni a sorozatot.

A történet tulajdonképpen a mesefigurákról szól. Piroska és a Nagyi, a Gonosz Boszorkány, Hófehérke és a Daliás Herceg, Tücsök Tihamér, Rumplestiltskin és még sorolhatnám. Elsőre lehet, hogy gyerekesen hangzik, de maga a történet, ami az egész mögött van, az egyből megfogja az embert. Nem mindenkit, de a nagyobb részét biztosan. Remek ötlet volt az ABC-től egy ilyen új "műfajt" teremteni. Semmi vámpír, vérfarkas, krimi és a szokásos dolgok. Tetszik a színészek játéka, kivéve talán a fiúét, de ez érthető is, hiszen még kisgyerek. Az is nagyon jó ötlet, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a karakterekre, ami nem minden sorozatnál sikerül. Valamint a múlt és a jelen összemosása, az is piros pontos.

Emma Swan a főszereplő, aki Storybrooke utazik. Na de hogyan is? A pilot epizód elején megismerkedhetünk egy csinos, kedves, ám szeretethiányos nővel, aki a 28. születésnapját is vélhetőleg egyedül fogja tölteni. Kíván egyet, miután elfújta a gyertyát, és láss csodát, kopognak az ajtón. Egy fiú lép be és csak egyszerűen közli Emmával, hogy ő a fia. Nem kell sokat várni, kiderül, hogy valóban az, mivel Swan lemondott a kisfiúról jó pár évvel ezelőtt. Henry lakik Storybrookeban, ide akarja elcipelni igazi anyját, mivel szüksége van mindenkinek Emmára. Itt a Boszi a város polgármestere, tehát nagy hatalommal rendelkezik, mindent megtehet, amit akar. Az ő nevelt fia Henry, vagyis Hófehérke unokája, Emma fia.

Ez a Storybrooke nevű város az az "új föld", melyet a Gonosz Boszi hozott létre, ugyanis boldogtalan volt és egy nagyon erős átkot szórt az összes mesehősre. Így került mindenki ebbe a városba, ám az idő megállt, míg Emma el nem jött, mint afféle megváltó. A bökkenő csak az, hogy senki nem tud semmit "előéletéről". Maga a Boszi sem, aki az átkot szórta rájuk. Zseniális megoldás és frappáns kivitelezés. Tehát ez az évad valószínűleg arról fog szólni, hogy miként nyerik vissza a mesefigurák az emlékezetüket. Okos ötlet volt, hogy Emma nem más, mint Daliás és Hófehérke gyermeke, az egyetlen, aki képes megtörni az átkot. Ezért is küldték el a varázslat előtt egy másik világba, ami a miénk.

Kettő rész után azt mondom, hogy ez a sorozat nagyon tetszetős, nekem minden perce tetszik. A kedvencem a Gonosz Boszi, hihetetlen alakításának és kinézetének köszönhetően. Emma karaktere se nevezhető unalmasnak, ám a Boszié érdekesebb, az tény. És ne felejtsük el azért a gonosz Rumplestiltskint se. Tehát nekem kettő epizód után, meg szerintem összeségében is ez a sorozat megér 9/10 pontot, vagy máshogy számítva 4.5/5 pontot. Mondom, érdemes megnézni a pilot epizódot és szó szerint magával ragad a mese.

2011 október 12, szerda

Kritika | The Big Bang Theory - 4. évad

Végeztem is a The Big Bang Theory (Agymenők) 4. szezonjával, ami nagyon kellemes felüdülés volt. Szerintem nyugodtan mondhatom azt, hogy ez az eddigi legerősebb évad. Bele is kezdenék, miért volt számomra ez az etap üdítő.

Az első szezon alatt is remek poénforrásnak bizonyult, ez a legjobb sitcom (szerintem ennél jobbat nem lehet találni), és ezért pacsi a CBS-nek. Már az ötödik évadnál tart a sorozat, én csak most fejeztem be a negyediket. Meg kell mondjam, a lányok is feljebb vitték a pontértéket, melyet a kritika végén olvashattok majd.

Amy Farrah Fowler, a harmadik szezon végén megjelenő új szereplő, Sheldon barátja, aki lány és nem barátnője egy kellemes csalódás volt. Eleinte irritált ez a karakter, még Sheldonnál is hülyébbnek tűnt. Aztán a negyedik évad közepe táján már kezdtem megkedvelni, mert az írók az ő számára is remek egysorosokat írtak meg.

Penny mintha kissé háttérbe szorult volna, bár mindegyik részben láthattuk a csodálatos Kaley Cuocot. Ezt annak is betudhatjuk, hogy megjelent Priya, Raj nővére és többet foglalkoztak a Howard-Bernadette-szállal is.

Nekem a kedvencem még mindig Sheldon, nem hiszem, hogy ezen akármilyen új évaddal tudnának változtatni. Leonard szerintem fele annyira nem vicces, bár őt se tartom egyáltalán rossz karakternek. Aki még odateszi magát poén téren, az mindenképpen Rajesh, akinek már az akcentusa is megnevetetti az embert. Howard és az anyja közötti egysorosok pedig mindenképp viszik a pálmát, ez is feldobja a sorozatot.

Nekem tehát nagyon remek kikapcsolódás volt a The Big Bang Theory negyedik évada, remélem, hogy még jó pár etap készül el. A szezon tőlem kap egy 10/9-et, ennyit mindenképp megér.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás