2012 március 19, hétfő

Előzetesek (2): Being Human

Nézzétek meg Ti is most a Being Human (A vámpír, a vérfarkas és a szellem) legújabb epizódjának, a 4.08 - The War Childnak a majdnem fél perces promóját.

2011 szeptember 27, kedd

Előzetesek (2): Being Human (US)

Húha, hát eléggé jó előzeteseket kapott a Being Human (Emberbőrben) 2. évada, legalábbis én úgy érzem. Közben folyamatosan hozom fel a lemaradásom, mert egy nagyon jó koprodukcióról beszélünk, ami a Syfy csatornán fut.

Tovább»

2011 szeptember 26, hétfő

Being Human (US) | Pilot (villám)kritika

2008-ban új sorozat került a képernyőkre, méghozzá az angol BBC-n, mely a Being Human (A vámpír, a vérfarkas és a szellem) címet kapta. Az amcsik okosak voltak, 2010-ben koprodukcióban elkészítették a Being Human (Emberbőrben) jenki változatát. Én az utóbbi pilotját néztem meg, mivel az eredetiből láttam pár részt, de nagyon nem kötött le, nem tudom miért egyébként.

Teljesen jó felvezetéssel kezdett a sorozat. Áll egy csávó az erdőben, közben a másik beszél az élet fontos dolgairól. Itt még nem tudni, melyikük milyen természetfeletti lény. Aztán pár perc múlva szépen átváltozik Josh egy vérfarkassá, a csávó az erdőben. Utána kiderül, hogy a másik srác, aki az elején egy csajjal beszélget, hogy egy - mindenki számára megdöbbentő módon - vámpír.

Nekem azért is tetszett már maga a pilot (még csak azt láttam), mert ritkán látni olyan vámpíros-vérfarkasos koncepciót, ahol ilyen jól kijön egymással a két faj. Mindkét srácot tök jófejnek tartok. A vámpír, azaz Aidan avval jön elő, hogy próbáljanak normális életet élni, mert nem ok a természetfelettiségük arra, hogy ne próbáljanak meg "emberbőrben" élni. Régen mindketten azok voltak. A kórházban - ahol mindketten dolgoznak - veti fel ötletét Aidan, hogy vegyenek egy lakást, hogy végre valahol lakhassanak.

És itt jön Sally Malik a képbe, a lány, aki meghalt, s most szellemként él tovább a házban. Aki eladta Aidenéknek a pecót, az pedig Sally férje volt. Szomorú, az tény. Sally képtelen elmenni a házból, nem mer továbblépni, s ennek nem mindenki örül.

Jön a negatív szereplő, azaz Bishop, Aidan teremtője. Nem akar rosszat, hát persze, mégis magával húzza teremtményét a sötét oldalra. Ugyanis ő nem akart megint ilyen életet. Változni akart.

Szerintem a vége teljesen jó volt, nemsokára nézem is a következő részt. Josh húga ugyanis veszélyben van, s nem tudni, segít-e valahogy a telefonban megkért Sally, vagy a vér mámorában úszkáló Aidan. Én a pilotra egy 8/10-et adok, teljesen megfogott a sorozat.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás