Katie McGrath elárult néhány spoilert karakteréről, Morganáról, s annak cselekményszáláról, ugyanis nemsokára visszatér a Merlin (Merlin kalandjai) című sorozat az ötödik évadával.

A sorozat harmadik és negyedik évadának fináléjában is Morgana próbálta megszerezni Camelot trónját, de Katie elárulta, hogy többé már nem ez lesz a lány célja.

"Ez a bosszúról szól." - mondta Katie McGrath a SciFiNownak. "Ez az ő személyes keresztes hadjárata, hogy bosszút álljon azon, aki miatt úgy véli, hogy ilyen lett és szerintem Arthur áll ennek hátterében. Ha eddig úgy gondoltad, hogy Morgana gonosz... most majd rájössz, hogy még gonoszabb lesz."

Aztán Katie folytatta: "Morgana történetében az a rész a legfontosabb, mikor nem láttuk őt, amikor távol volt. Meglátjátok majd, hogy ez a lány teljesen úgy érezte magát, mint akit bebörtönöztek végig, s a legnagyobb félelme az, hogy fény derül mágikus képességeire. Ez pedig megtörténik az ötödik évadban."

A Merlin producerei pedig elárulták, hogy a Morgana apját, Uther Pendragont alakító színész, Anthony Head az egyik epizódban vendégszereplő lesz. Ősszel várható a BBC One nevű csatornán a folytatás, természetesen az angoloknál. Ráadásul, a Twitternek köszönhetően azt is megtudtuk, hogy a premierdátum 2012. szeptember 6-14. közé esik, de ezen még változtathatnak. De már akkor sincs messze!